Instagram uveo VELIKU promenu: Ova vest oduševiće mnoge korisnike popularne aplikacije

Platforma dozvoljava objavu fotografija sa računara!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / USA-Reiseblogger

Instagram sada dozvoljava mogućnost da objavljujete fotografije sa računara. Ovo je prekretnica, jer je popularni servis zvanično dozvolio postovanje iz izvora van mobilnih uređaja, navodi Petapixel.

Kompanija je zvanično potvrdila ovaj potez navodeći da je prvo bio omogućen delu korisnika, a narednih meseci i globalno.

– Znamo da mnogi ljudi pristupaju Instagramu sa svojih kompjutera. Da bismo poboljšali to iskustvo, testiramo mogućnost kreiranja posta na Instagramu sa desktop brauzera – navodi kompanija.

Novo “dugme”

Planove Instagrama da prošire postovanje sa desktopa uočio je developer Alesandro Paluci, dok je kompanija još testirala ideju.

Od ove nedelje, međutim, mnogi korisnici navode da vide “dugme” za stvaranje novog posta na desktopu vebsajta i da sada mogu da kreiraju postove koristeći novi sistem.

Ako je postovanje sa desktopa moguće za vaš nalog, pronaći ćete “Dodaj” ikonicu na vrhu između ikonica za “direktnu poruku” i “istraživanje”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada prevučete i pustite fotografiju u “Create box” (ili izaberete fajl uz pomoć dugmeta “Browse”) imaćete priliku da kropujete fotografiju i editujete je pre objavljivanja.

Najnoviji potez približava Instagram još više Fejsbuku (roditeljskoj kompaniji) u dizajnu. Objavljivanje sa desktopa dugo se čekalo, pa je bilo samo pitanje vremena kada će biti lansirano.



Izvor: Glas Javnosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar