Košarkašice Srbije protiv prvaka Evrope za polufinale, košarkaši sa Meksikom “bruse formu”

I jedni i drugi na terenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Coudert/Sportsvision / Sipa Press / Profimedia

Košarkašice Srbije večeras od 21 sat u Valensiji igraju četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva protiv domaćina i aktuelnog šampiona, Španije.

Posle tri ostvarene pobede u grupi B, izabranice Marine Maljković direktno su se plasirale u četvrtfinale Evropskog šampionata, a za protivnika imaju selekciju Španije, koja je neočekivano izgubila na startu od Belorusije, pa je kroz duel sa Crnom Gorom morala da traži put do osam najboljih reprezentacija na Starom kontinentu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sigurno će biti veoma dobra utakmica, jer se do sada nismo sastajali sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati utakmicu na kojoj ce cela dvorana navijati za njih, ali, opet, ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost na toj utakmici – rekla je košarkašica Aleksandra Crvendakić.

Foto: Predrag Milosavljevic / Zuma Press / Profimedia

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju, Srbija i Španija su se sastajale u borbi za finale, a interesantno je i da će biti rivalke u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju, koji počinje za mesec dana.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Francuska – BiH (18 sati), Belorusija – Švedska (18), Belgija – Rusija (20.45).

Foto: Starsportphoto/Pedja Milosavljevic

Na terenu će biti i košarkaši, koji večeras od 20 sati igraju prijateljski meč protiv Meksika u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

Izabranici Igora Kokoškova prethodno su istog rivala pobedili na Akropolis kupu u Atini, na kome su takođe savladali Grčku i Portoriko, što im je donelo prvo mesto na turniru.

Biće to poslednja pripremna utakmica pred početak kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je na programu od 29. juna do 4. jula u srpskoj prestonici.

– Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u balon i odlučujujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakon toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a juče su imali prvi trening sa ekipom. Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji – rekao je selektor Igor Kokoškov.

U skladu sa aktuelnim merama Vlade Srbije zbog pandemije korona virusa, kapacitet dvorane za meč protiv Meksika biće značajno smanjen, na 30 odsto.

Za olimpijsku vizu pored Srbije, boriće se još Italija, Filipini, Portoriko, Senegal i Dominikanska Republika, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Igre u Tokiju.

Jokića sačekalo veliko iznenađenje u Somboru: Osvanula fotka na društvenim mrežama (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar