Nadalu ovo nije prvi put da odustaje od Vimbldona, ali sada je situacija prilično drugačija

Peti put kada neće igrati u Londonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Svetom je odjeknula vest da Rafael Nadal neće igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

Španac je šokirao javnost svojom odlukom da odmori od tenisa, nakon što je izgubio u polufinalu Rolan Garos od Novaka Đokovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada je reč o Vimbldonu, ovo nije prvi put da je Nadal odustao od nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu. Nadal je od Vimbldona odustao 2004, 2009. i 2016. godine. Međutim, ovogodišnje odustajanje Nadala sa Vimbldona se razlikuje od prethodnih.

Prethodna četiri puta kada je odustajao sa Vimbldona, Nadal je imao ozbiljne povrede zbog kojih nije mogao da igra, dok se sada povukao da bi odmorio svoje telo i bolje se spremio za nastavak sezone, odnosno da bi mu karijera što više potrajala.

– Zdravo svima, rešio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. To nikada nije laka odluka, ali pošto sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatam da je to prava odluka. Clj je da produžim svoju karijeru i da nastavim da radim ono što me čini srećnim – da se takmičim na najvišem nivou i da nastavim da se borim za te profesionalne i lične ciljeve.

Ovih 15 sekundi jasno pokazuju sve: Nadal nije mogao da dođe sebi nakon poraza od Đokovića! (VIDEO)

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar