Želite da smršate uz pomoć vožnje BICIKLA? Onda je važno da OVO znate

Ne možete bicikl voziti isto kada želite da smršate, kao i kada ga vozite rekreativno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/jcomp

Osim što je vožnja bicikla zdrava, takođe može da vam pomogne i da izgubite kilograme.

Da li je praktikujete?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukoliko je vaš odgovor da, onda bi trebalo da znate da vožnju ipak morate da struktuirate drugačije nego što to radite kada bicikl vozite rekreativno.

Više kilometara
Kada budete pravili plan, upotrebite neke od ovih saveta, da biste postigli vidljive rezultate. Zapišite brojku u svoj “dnevnik” i postavite cilj da smanjite količinu potrebnog vremena za prelazak iste udaljenosti i rute.

Foto: Freepik/gpointstudio

Kako se nivo vaše kondicije bude poboljšavao, moći ćete da pređete više kilometara za manje vremena i sagorevaćete više kalorija tokom procesa. Ako vam je gubitak težine primarni cilj, intenzitet vežbanja je vrlo bitan. Vožnja višim intenzitetom će sagoreti više kalorija od vožnje nižim intenzitetom. Na intenzitet će imati uticaj i vrsta bicikla koji vozite i staza koju odaberete.

Obratite pažnju i na napor koji ulažete
Na primer, ako trening odrađujete na blatnjavim stazama, moraćete da uložite više truda nego kada se vozite uređenim stazama.

Foto: Freepik/marymarkevich

Dok vozite bicikl, obratite pažnju i na napor koji ulažete. Takođe, staza koju odaberete za trening može da ima najveći uticaj na broj kalorija koji ćete sagoreti, jer će uticati i na trajanje i na intenzitet vožnje. Za najbolje rezultate dobro bi bilo odabrati rutu na kojoj vas, primera radi, semafori neće ometati.



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar