Jedna stvar izazvala pravi “RAT” u sudnici: Nastavljeno suđenje za UBISTVO pevačice Jelene Marjanović

Koplja su se mahom lomila oko (ne)poznavanja pravila i procedura mobilne telefonije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Dušan Milenković, Printscreen/Facebook

Okršaj dvojice sudskih veštaka, jednog kog je angažovala tužilačka strana, i drugog kog je angažovala odbrana, u Višem sudu u Beogradu obeležio je jučerašnje suđenje tekstopiscu i kompozitoru Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Krsmanović Marjanović.

PLJUŠTALE OPOMENE

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koplja su se mahom lomila oko (ne)poznavanja pravila i procedura mobilne telefonije, a najmanje se govorilo o konkretnom slučaju. Obojica su, ne previše uvijeno, tvrdila da onaj drugi nema pojma, a veštaka Dragomira Vasiljevića, sklonog ponavljanju, nisu štedeli ni branioci. Zbog svega su juče pljuštale opomene na sve strane.

NISU ISKLJUČIVALI TELEFONE

Veštak Vasiljević juče je ustvrdio da je Marjanović na nasipu isključivao telefon, dok je stručni savetnik odbrane Saša Savić rekao da bi o tome morali postojati logovi u listinzima, a njih, prema izveštaju „Telekoma”, nema.

Savić, inače zaposlen u „Telekomu”, rekao je i da ni Zoran ni Jelena kritičnom prilikom nijednog trenutka nisu isključivali telefone koji su bili u „ajdl modu” (neaktivan režim telefona), što se, kaže, vidi iz listinga operatera. Vasiljević je za „avio mod” rekao da od proizvođača telefona zavisi hoće li, i kojih tačno, logova biti kada uređaj pristupa mreži ili sa nje odlazi. Operater tada, kazao je, telefon „ne vidi”, ali se logovi razlikuju.

ZORAN MIRAN KAO BUBICA

– Iz ovoga što smo čuli, Marjanović je bio toliko pametan da je uzeo iglu i iz svog telefona izvadio sim-karticu, izvršio krivično delo, zatim karticu vratio. Nemoguće – sažeo je branilac, advokat Aleksandar Zarić prilikom iznošenja primedbi na veštačenje. Njegov kolega Nikola Dumnić prethodno je rekao da bi se Vasiljevićevo celokupno ponašanje „nekada regulisalo katranom i perjem”, zbog čega je opomenut.

Kada je branilac Veljko Delibašić podsetio da se radi samo o „istoriji pravosuđa”, opomenut je i on. Inače, u srednjem veku na taj način su kažnjavani pojedinci zbog budalaština. Višečasovni pretres na momente je bilo jako teško pratiti, pogotovo kada se u prepucavačkom maniru ulazilo u stručne vode. Zoran Marjanović je tokom suđenja, uobičajeno, bio miran kao bubica. Progovorio je samo u momentu kada ga je sudija upitala da li želi da iznese neku primedbu na nalaze i mišljenja stručnjaka, izgovorivši kratko „ne”. Suđenje se nastavlja 16. septembra, kada će svedočiti Đorđe Marović, potpisnik izveštaja „Telekoma”.

Piše: KSENIJA KAPISODA

Ovu i ostale zanimljive priče čitajte u današnjem štampanom izdanju lista Objektiv.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar