Albanci opstruirali dijalog na svakom koraku: Vučić otkrio šta je Priština ZAHTEVALA od Srbije

Vučić se obratio građanima Srbije nakon sastanka u Briselu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika povodom nove runde dijaloga između Beograda i Prištine.

Kako je Vučić saopštio javnosti, Albanci su, dok su na svaki način pokušavali da opstruiraju dijalog, zahtevali da Srbija učini sledeće:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

1. Priznanje nezavisnosti tzv. Republike Kosovo

– Kurti je došao da pita kada ćeš da priznaš nezavisno Kosovo. Moj odgovor je bio – nikad i onda se on detonirao – naveo je predsednik Vučić.

2. Zahtevali su informacije o nestalim Albancima, dok oni nisu hteli da daju niti jednu informaciju o nestalim i ubijenim Srbima

Tom prilikom Vučić je otkrio da mu je Bisljimi, šef albanskog pregovaračkog tima rekao da neće da dozvoli iskopavanja, da ljudi ne bi mislili da Albanci čine zločine.

3. Albanci prebacivali Srbiji zbog naoružavanja i bliskosti sa Rusijom. 

Tada je nastao problem jer je Vučić rekao da Srbija nabavlja oružje i od Francuske, na šta prištinska strana nije imala šta da kaže

4. Tražili su i da CEFTA postane SEFTA

To znači da žele da naprave novi dogovor o slobodnoj trgovini, da bi mogli da budu tu kao Republika Kosovo, da bi mogli da kažu da ih je Srbija priznala. Pošto su u CEFTI sa zvezdicom. Na mala vrata su pokušali to da urade, otkrio je Vučić.

5. Neće ispuni ono što je potpisano o Zajednici srpskih opština

– Kurti je govorio samo o 14. februara. I to je stalno ponavljao, a ja sam pitao jel se tada Hrist rodio, na šta mi je rečeno da je tada pobedio na izborima. E onda je on izašao sa predlogom na koji smo se svi nasmejali. Rekli su da hoće da formiraju nacionalni savet za srpsku manjinu, kao što Srbija ima za manjine u našoj zemlji. To sam vam rekao da vidite kako je neodgovorna atmosfera napravljena tamo – otkrio je predsednik Srbije i dodao da se plaši da takva neozbiljnost može dovesti do eskalacije na KiM.

https://objektiv.rs/vest/688918/uzivo-predsednik-vucic-se-obraca-naciji-pristinska-strana-je-htela-da-se-dijalog-prekine-video/



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar