“Nisu oni ĐUBRETARI sine – mi smo”: Zbog razgovora DEDE i unuka, Vladimir je danima bio van sebe

Nakon što ih je čuo, on je ovu priču podelio kao apel svima koji ljude i život uzimaju “zdravo za gotovo”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: E-stock/Stanislav Nedelja, Pixabay/Alexandra_Koch

Doktor Vladimir Đurić zaposleni lekar i psihoterapeut u klinici “Laza Lazarević”, postao je poznat široj javnosti po svojim objavama na Fejsbuku. Njegove objave su splet realnih priča i njegovih emocija s kojom ih upotpunjuje. I ovaj put je doktor na svom Fejsbuk nalogu još jednu dirljivu priču koja je rasplakala javnost na internetu.

On je naime, preneo razgovor dečaka sa svojim dedom, a ovu priču podelio je kao apel svima onima koji ljude i život uzimaju “zdravo za gotovo”. Njegove reči vam prenosimo u celosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Reče unuku dobroćudni debeljuškasti deka sa brkovima i naočarima (kao iz crtaća), na semaforu koji sam imao privilegiju da čekam sa njima dvojicom i u trenutku kada je ispred nas projurio poznati narandžasti kamion, koga svi uzimamo zdravo za gotovo. Naravno dok jedan jedini dan ne obustave rad i kada nam veoma brzo postane jasno koliko su važni. I oboji mi jun – napisao je on i dodao:

– Koliko se samo ne brinem za malog i koliko će samo biti lepo imati ga za komšiju, sugrađanina ili zemljaka. Negde sam pročitao da švedsko osnovno obrazovanje ne služi samo da spremi đake za dalje školovanje ili zanat. Već je glavni cilj u stvari da stvori Šveđanina koji će sa ponosom moći da nosi tu titulu i podjednaku obavezu da bude slobodan i da ne ugrožava tuđu slobodu, da živi i da pusti druge da žive. U jednoj od najsrećnijih i najuređenijih zemalja na svetu – istakao je Đurić i doda na kraju:

– Nekako se za malog uopšte ne sekiram. Naučiti sa sedam godina od rođenog deke koga voliš, na čiju si ruku navikao i sa kojim svakodnevno provodiš kvalitetno vreme, da svakog posmatraš ravnom sebi – Ni boljim ni gorim. I da ga tretiraš podjednako, saosećajno i sa poštovanjem i onako kako bi voleo da on tebe tretira je ozbilljno dobar početak i neviđeni kapital za život. Nek’ im je srećom obojici! – zaključio je on.

Živojin iz Lapova peče rakiju od šargarepe i kupusa: U “veselu mašinu” ubacuje sve što stigne 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar