OBJEKTIV OTKRIVA

NIKAD VIĐENA fotografija dr Tiodorovića: 2008. godine mu se desilo nešto što mu je PROMENILO život (FOTO)

Epidemiologu razgovoru za Objektiv priča zašto je u poslednjem trenutku prelomio i upisao medicinu umesto mašinstva, koje ga je privlačilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Iskren da budem, nisam ni želeo da studiram medicinu. Posle završetka gimnazije „Stevan Sremac” u Nišu, nameravao sam da upišem mašinstvo. To me je privlačilo, ali znate kako to ide u životu, nikada sami ne donosite odluke, nego neko utiče na vas.

Kad sam čuo da je čak dvanaest mojih drugova upisalo Medicinski fakultet, u poslednjem trenutku sam prelomio, otišao na prijemni i razvalio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I tako sam postao doktor – ovako za Objektiv priča cenjeni prof. epidemiolog dr Branislav Tiodorović (72), koga je narod dobro upoznao kao člana Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa koji je prošle godine svakog dana tačno u 15 časova, zajedno sa ostalim članovima ovog vladinog tela, izveštavao građane o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

ŽIVOT PRE I POSLE PASTERA

Život dr Branislava Tiodorovića se, kako sam kaže, deli na period pre i posle boravka u Pasterovom institutu u Parizu, gde je bio na specijalizaciji, a na čijim skupovima i kongresima je redovan član.

– To je bila srećna okolnost i zahvalan sam što sam imao priliku to da doživim. Izuzetno su me tretirali. Učio sam u Srbiji, ali kad ste mladi, otvaraju vam se i neka druga vrata. Na konferenciji na Pasteru o zaraznim bolestima u svetu 2008. godine govorilo se o epidemiji i opasnosti od virusa. Učio sam od svojih kolega, svetskih epidemiologa i virusologa Lika Montanjea, koji je izolovao HIV 1983. godine, Roberta Gala i Entoni Faučija, koji je priča za sebe, izuzetan čovek i profesionalac, stajao sam rame uz rame s njim – kaže naš sagovornik, objašnjavajući da je bio jedini sa Balkana koji je prisustvovao pomenutom skupu.

Foto: Objektiv.rs

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 15. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. čudno je to da spominje nobelovca Lik Montanjea, kod kojeg je išao da uči o medicini, a da ne spomene da se upravo taj nobelovac, u vezi trenutne korone, zalaže i govori sve suprotno u odnosu šta radi naš "lekar" sa svojim kolegama širom sveta, a naročito u vezi masovne vakcinacije, za pandemiju koja to nije prema knjigama iz medicine.Mana je što su menjali parametre za proglašenje pandemije, tik pred ovu koronu.I tako ja slučajno odem na medicinu i razvalim, a da predhodno nisam imao predstavu o medicini, samo sam čuo da su medicinske sestre slabe na doktotore....

    Odgovori

Ostavite komentar