Jake reči Novaka: Đoković pričao o GOAT trci, pa progovorio o svojoj najvećoj mani

- Radim na tome, svako ima svoje neke boljke, a to je moja - kaže najbolji teniser svih vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Novak Đoković je nakon osvajanja Rolan Garosa pričao za srpske medije i govorio je o raznim zanimljivim temama.

Novinari su insistirali da Đoković priča o GOAT trci, ali Novak nije želeo previše da pridaje značaja ovakvim pričama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novak, Rafa ili Rodžer je pitanje o kojem će se još dugo polemisati u svetskoj javnosti.

– Razumem da ljudi vole tu debatu, da pričaju o njoj i da žele da izvuku iz nas trojice nešto. Ne znam šta druga dvojica odgovaraju, ali ja ne želim da ulazim u spekulisanje o tome, koji su faktori presuđujući u tome ko je najbolji svih vremena. Ostavljam to stručnim ljudima u tenisu i navijačima da oni sami to procene – rekao je Đoković i dodao:

– Meni je ogromno zadovoljstvo i motivacija da osvajam ovakve Grend Slemove, najveće turnire u istoriji našeg sporta i da ispisujem istoriju. To me gura, to me inspiriše. Zbog činjenice da sam jedini koji je osvojio barem po dva grend slemma i barem po dva Mastersa sam presrećan. Neću da ulazim u tu debatu jer meni nije mesto tu, pošto sam i dalje aktivan u karijeri i dalje trasiram svoju stazu i put, svako od nas ima svoj autentičan put. Nastaviću da stremim ka osvajanju Grend Slemova, jer je to ono što se najviše računa posle tog renkinga na mestu broj 1.

Đokovića su upitali zašto je zakasnio na finale sa Stefanosom Cicipasom, odnosno da prokomentariše izjavu njegovog trenera Gorana Ivaniševića o kašnjejnu srpskog tenisera.

– Ne kasnim na teniske mečeve. Ali da, imam tu lošu naviku. Video sam da je Ivanišević rekao da sam se posvađao sa satom. Ima pravo. Radim na tome, svako ima svoje neke boljke, a to je moja

Da li mu prolaze slike iz detinjstva nakon ovakvih mečeva, glasilo je jedno od pitanja.

– Iskreno, u ovakvim momentima nemam to premotavanje filma iz detinjstva, više je to slučaj kada sam u Beogradu i Srbiji, gde obilazim mesta na kojima sam odrastao. Kada sam sa familijom i prisećam se, onda oživi ta uspomena u meni. Nekada ne dozvoljavam sebi da idem previše u prošlost ili budućnost, iako znam da nekada su potrebni minuti da se prepustiš tome. Takva nam je priroda posla, već za dve nedelje ide novi turnir i igram novi meč na drugom velikom grend slemu, na Vimbldonu. Želim da dam maksimum i na Vimbldonu, na Olimpijskim igrama i US openu. Sve je zgusnuto u rasporedu, to nije dobro. Šta je tu je, nisam prvi put u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljan od toga, i psihički i fizički – istakao je Đoković.

Kakve reakcije Hrvata na Novakovu titulu: Poklonili se Kralju, a jedna stvar je NESTVARNA! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar