Daj Bože da mi imamo lidera poput Vučića: Ugledni profesor iz BiH hvali politiku našeg predsednika (FOTO)

Profesor Filandra smatra da je predsednik Vučić uradio mnogo za Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrej Tarfila/Shutterstock Editorial/Profimedia

Jedan od najcenjenijih profesora sarajevskog Fakulteta političkih nauka Šaćir Filandra u intervjuu za bosanski list “Dnevni avaz” izrazio je želju da Bosna i Hercegovina ima lidera kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Profesor je rekao “da Bog da da i BiH ima lidera kao što je predsednik Srbije” i istakao da je Vučić Srbiju izvukao iz blata, kao i da je puno uradio za svoju zemlju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na pitanje kako ocenjuje politiku predsednika Srbije, profesor Šaćir Filandra je istakao da je Vučić genije manipulacije, ali da ta manipulacija nije isprazna nego da ima rezultata koji se vide.

– Uradio je zaista mnogo za Srbiju. Njegova politika je koncentrisana na jačanje srpske ekonomske pozicije i iskreno sam uveren da ga nikakva nacionalističke gluposti ne interesuju. Nacionalizam je, siguran sam, u ovom trenutku za njega primitivizam. On je shvatio ono što drugi nisu, prvi je shvatio da je pretpostavka političke moći ekonomska moć. On ubrzano radi na tome. On gradi jednu moćnu i bogatu Srbiju. Ne možete biti jaki ni u kulturnom ni u političkom smislu ako nemate ekonomsku snagu – istakao je profesor Filandra.

Foto: Dnevni avaz/Printscreen

Istakao je i da je predsednik Vučić uverio i druge da je faktor stabilnosti u ovom području. Na pitanje šta jaka Srbija znači za Bosnu i Hercegovinu, on odgovara:

– Daj Bože da mi imamo jednog takvog autokratskog harizmatičnog lidera koji daje golove, koji ima takvu mrežu komunikacije sa svetskim liderima. On je Srbiju izvukao iz blata. Ona zemlja koja je finansirala sve ratove devedesetih nijednom rečju nije spomenuta kao agresor na Hrvatsku i BiH. Neko je to odradio. Šta to znači za nas? Znači velika opasnost da ne postanemo provincija Srbije.

Foto: Dnevni avaz/Printscreen


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar