Zabranila sam naručivanje pesama Baje Malog Knindže na svadbi, a onda se začuo Merlin i počeo je PAKAO

Ona je istakla da se i dalje pita da li je dobro postupila, ali je rekla i da je u trenutku sve postalo užasno i bezvezno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Shutterstock/Kidney Stone

Sandra iz Subotice podelila 2017. godine svoju ispovest i otkrila kako joj se najsrećniji dan u životu pretvorio u noćnu moru. Njenu priču vam prenosimo u celosti.

I sad ne znam da li sam dobro postupila, ali od tog momenta počeo je pakao i sve je postalo užasno i bezvezno!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, kad sam se udala, a to se desilo pre tri godine, sa suprugom sam odlučila da zabranimo naručivanje pesama.

I tako je i bilo. Mnogo moje rodbine iz Bosne i Krajine je dolazilo, ali ja zaista ne želim da od svadbe pravim neko narodno veselje tipa – da pevamo pesme Baje Malog Knindže. Nemam protiv ljudi tih ništa, ali svaka svadba na kojoj su matorci naručivali muziku pretvorila se u opšte seljaštvo i kolo do iznemoglosti, što apsolutno nije moj način žurke.

Naravno da je bilo narodne muzike na svadbi, ali bez Krajine, Bosne, Nema raja bez rodnoga kraja, dakle bili smo u fazonu – nećemo da sve izgleda kao da nam svira Goci bend.

Rekla sam da ne dolazi u obzir ni pesma – “Moj stari đedo”, koju sam slušala na svim svadbama mojih rođaka. I svi su to u startu prihvatili, nema ljutiš što se kaže.

Ali, ipak – zažalila sam. Moje drugarice su odlepile i tražile su stalno pesme Severine i Dina Merlina. I u jednom momentu, baš se zaređale pesme Dina Merlina. I na sve to Seve, pa Oliver Dragojević.

I niko nije reagovao u početku, ali mi je prišla strina i rekla da nije nikako u redu. Kad sam pitala šta nije u redu, ona je istakla:

– Sine, zabranila si nam svaku reč koja ima veze s našim krajem, a pevate uglas hrvatske i muslimanske pesme. Mi se ne ljutimo što nam ne daš da naručimo, vi ste mladi, ali da li se ti pitaš šta nama smeta – rekla je.

Foto: Freepik/wavebreakmedia

I u tom momentu sam shvatila da svadbeno veselje nije samo moj dan, jer da jeste, onda treba samo sa kumovima da odem u opštinu, a pošto nije, onda treba da vodim računa o svima. Shvatila sam da upravo počinje pakao, jer sam osećala krivicu, a drugaricama nisam mogla da zabranim da skaču uz pesmu Hrvatice.

Ali s druge strane, pa nismo slušali Tompsona, ne razumem, šta fali Severini i Dinu Merlinu?! Slušali smo njihove lepe i vesele pesmice, zar je bitno više što je bio rat nekada.

Ubrzo je strina sa stricem, koji je inače ranjen u ratu i čiji je brat poginuo, otišla. Mislila sam da se uvredila, međutim, nije. Samo joj je verovatno bilo teško.

I sad ne znam da li sam dobro postupila, na svu sreću nije bilo tuče ni sukoba, samo se završilo na lepim savetima.

I dan-danas osećam grižu savesti i stvarno kao da sam u paklu.

Baka Marija (70) postavila HIT oglas: Umro joj muž, pa poslušala drugarice i sada živi kao CAR 

Izvor: Telegraf

Komentari (5)

  1. trebala si napraviti listu i dati da se to svira i peva, i da niko ne moze nista da naruci a ne ovako, ovi mogu, a ovi ne... svadba ti je bas uspela

    Odgovori
  2. JESTE KAKO KAŽEŠ. ALI NI U AMERICI NEMA NA RADIJU PJESAMA IZ SRBIJE. U SRBIJI SE (MISLIM) JOŠ OD 1920-IH GODINA SLUŠAJU AMERIČKE.

    Odgovori

Ostavite komentar