Proglašen DAN ŽALOSTI u Kninu nakon smrti dečaka (5): Protiv oca podnesena krivična prijava

U Kninu su zbog velike tragedije proglasili Dan žalosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/printscreen

Posle tragedije u Kninu kada je preminuo dečak (5) jer ga je otac zaboravio u kolima, proglašen je dan žalosti.

“Činili su mi se kao predivna porodica. Često sam ih viđao zajedno u gradu, uvek su se smijali i bili brižni prema tom dečaku”, rekao je jedan meštanin iz Knina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I njega je, baš kao i sve ostale, pogodila smrt dečaka (5).

Otac deteta koje je umrlo u kolima napustio PRITVOR: Tužilaštvo je MORALO da donese ovakvu odluku 

Podsetimo, dete je čitav dan bilo u zaključanom automobilu i sumnja se da je preminuo usled vrućine i nedostatka vazduha, a otac je, tek nakon 15 sati, shvatio da je sin u autu, nakon što ga majka nije našla u vrtiću.

Protiv oca (34) je podnesena krivična prijava. Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt. Advokat Mario Medak tvrdi da je propisana kazna zatvora u ovakvom slučaju od tri do 15 godina.

– Kolika će kazna biti zavisi od olakšavajućih i otežavajućih okolnosti. Igraće ulogu na koji je način tačno došlo do nesreće, je li otac bio ranije osuđivan, a i psihijatri će verovatno tu morati da utvrde pod kakvim je bio stresom da je zaboravio na dete i slično – objasnio je Medak za medije.

U Kninu su zbog velike tragedije proglasili Dan žalosti.

Kako se navodi, dok je otac vozio sina prema vrtiću, dobio je poziv da se hitno javi u kasarnu, u kojoj inače radi. Odmah se odazvao i krenuo tamo. Parkirao se i otišao, a dečak je ostao u autu i verojatno zaspao. Otac je tek popodne, nakon poziva supruge, otrčao do auta i zatekao sina bez svesti.



Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar