Jednostavan kućni TRIK: Evo kako ćete znati da li je meso POKVARENO ili nije

Uvek se trudite da kupujete što svežije meso

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/tomwieden

S obzirom da meso može brzo da se pokvari, veoma je važno da posebno tokom letnjih dana vodimo računa o tome da li je za upotrebu.

Često nismo sigurni koliko dugo meso stoji u frižideru, ali postoje neki znakovi koji mogu da otkriju da li je to meso sveže ili nije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uvek treba da se trudimo da kupujemo sveže meso, ali to nije uvek moguće.

Nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju jeste boja mesa, količina vode u kojoj stoji, kao i prošaranost belim šarama.

Foto: Pixabay/Free-Photos

– Ako meso stoji u krvavoj vodi, to znači da je staro – objašnjava Elizabet Rozicki iz Nemačkog poljoprivrednog centra. Ona takođe dodaje da masnoća mesu daje aromu i da bi kvalitetno meso u sebi trebalo da sadrži malo unutarmišićne masti, a to se vidi na osnovu belih pruga kojima je meso prošarano.

Takođe, ona objašnjava da boja mesa zavisi od vrste mesa.

Pa tako, teletina treba da bude svetla, ali ne bela. Sveža govedina je srednje crvene boje, a svinjetina bledoružičaste boje.

Foto: Pixabay/Lebensmittelfotos

– Ako vidite nijanse sive na mesu, nemojte da ga upotrebljavate – ističe Rozicki.

Takođe, jasni pokazatelj da li je meso sveže ili ne, jeste čvrstoća mesa. Kad prstom pipnete meso, brzo će se vratiti u svoj prvobitni položaj ako je sveže, a ako je staro, na njemu će ostati udubljenje. Bitno je da površina mesa bude blistava.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar