Huawei predstavio nov telefon: Lep, 4 kamere, jaka baterija (VIDEO)

Uređaj je zasnovan na hardveru i izgledu modela Huawei Y7p, koji je nedavno predstavljen na kineskom tržištu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Youtube printscreen

Huawei hoda po tankoj žici – umesto Google Play Store novi model ima AppGallery, a i premijera u Parizu je, nažalost pod velikim znakom pitanja zbog koronavirusa.

Ipak, prvi model Huawei P40 serije, od četiri, koliko će prvi put imati najviša Huawei P serija je predstavljen i to je model – P40 Lite E.

Pretpostavljamo da bi ovo mogao da bude čak peti član Huawei P40 serije, jer su specifikacije daleko od očekivanih, mada je i cena niža.

Telefon je zasnovan na hardveru i izgledu modela Huawei Y7p, koji je pre samo nekoliko nedelja predstavljen na kineskom tržištu, a dolazi sa Kirin 710F čipsetom, koji mnogi naši korisnici odavno poznaju.

Ukupno 64 GB memorije

Huawei P40 Lite E pojavio se u Poljskoj, po sniženoj ceni od 165 evra u periodu ranih narudžbi i po redovnoj od 275 evra, mada smo očekivali nešto višu cenu u skladu sa ranijim godinama, kad su P Lite uređaji koštali do 330 evra, pa je to još jedan razlog zbog kog smatramo da je ovo peti i najslabiji model. Ipak, uzmite i ovu cenu s rezervom, jer bi ona lako mogla da bude manja.

Ima 4 GB RAM-a, 64 GB memorije, IPS LCD ekran dijagonale 6,4 inča 720p+ rezolucije (1.520 x 720 piksela), selfi kameru u rupici, rezolucije 8 MPx, kao i bateriju kapaciteta 4.000 mAh, koja se puni brzinom od 10 vati.

Youtube printscreen

Ozbiljan sistem kamera

Sistem kamere na leđima je, u odnosu na drugi hardver, ozbiljniji – 48 MPx primarna kamera (f/1,8) sa 8 MPx ultraširokom kamerom i kamerom za zamućenje pozadine i boke portrete rezolucije 2 MPx. Tu je i LED blic i Full HD @30 fps video snimanje. Kamera ima novi sistem veštačke inteligencije sa noćnim modom, čija ekspozicija traje do šest sekundi.

Pored kamere je skener otiska prsta, standardan, kružni.

Za povezivanje tu su 2.4 GHz Wi-Fi b/g/n i Bluetooth 5.0, ali i 3,5 mm ulaz za slušalice i microUSB, koji se koristi i za punjenje i za prenos podataka. Telefon ima microSD slot, Android 9.0 Pie, EMUI 9.1 i dolazi u kristalnoj, crnoj boji i prelivu boja plave u zelenu. Telefon je izrađen od metala i stakla i trebalo bi ubrzo da se pojavi širom Evrope u prodaji, prenosi GSMArena.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar