Greške koje pravimo u korišćenju PILINGA i saveti za pravilno KORIŠĆENJE

Većina nas ne zna da nema potrebe da ga koristimo svakodnevno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wayhomestudio

Na šta prvo pomislite kada neko kaže: Pravilna nega kože?

Da li na kreme?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ili možda na piling?

Mnoge žene ga koriste u svakodnevnoj nezi kože.

Ali, da li je to ono što je našem licu zaista potrebno?

Ukoliko uzmemo u obzir to da je prosečan životni ciklus ćelije kože 28 dana i da se pred sam kraj ciklusa, te iste mrtve ćelije premeštaju u spoljni (vidljivi) sloj kože, onda je jasno da negde između moramo da se pobrinemo da ubrzamo proces.

Foto: Freepik/kroshka__nastya

Tretman, koji nazivamo piling, nam upravo u tome i pomaže.

Ukoliko ste se nekada zapitali da li je ovo tretman koji pogoduje celom telu, ili je pak rezervisan isključivo za određena, osetljiva područja poput lica – stručnjaci tvrde da je piling savršen za sva ona područja sa kojima tako često ne znamo šta da radimo, pogotovo u letnjim mesecima. Deblja koža na laktovima, kolenima i stopalima zahteva nešto češći i agresivniji piling, ali će se trud svakako isplatiti.

Foto: Freepik/wayhomestudio

Preporučuje se korišćenje najnežnije metode i to jednom do dva puta nedeljno, dok se kasnije slobodno može nastaviti sa svakodnevnom praksom. Ovo, naravno, ne važi u slučaju previše osetljive kože, pa je poenta priče zapravo dobro osluškivati potrebe svoje kože.

Ukoliko to radite prečesto i pregrubo, lako se može dogoditi da umesto zdrave, baršunaste kože rezultat bude upravo suprotan. Takođe, upotreba prejakih hemikalija može da izazove iritaciju, ali i alergijsku reakciju, pa zato budite oprezni pri kupovini ovih proizvoda.

Ukoliko ste umorni od hemije i želite da zaigrate na kartu neke prirodne varijante, obavezno isprobajte najobičniji šećer u kombinaciji sa medom ili kokosovim uljem.

Foto: Freepik/wayhomestudio

Zanimljivo je da i druge namirnice koje smo sigurni da uvek imate kod kuće mogu da posluže za pravljenje homemade pilinga, pa se tako ne libite da isprobate ovsene pahuljice, kukuruzno brašno ili kafu zajedno sa limunom. Dovoljno je samo da neki od ovih sastojaka pomešate sa prirodnim uljima ili vodom. Na taj način ćete dobiti brz i efikasan domaći piling koji će vašoj koži omogućiti bolju prokrvljenost, a samim tim i veću elastičnost, blistavost i zdravlje.



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar