Ni najskuplja krema vam neće pomoći ako pravite neku od ovih VELIKIH grešaka u nezi kože!

Promenite dnevnu rutinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ freepik

Nije dovoljno samo potrošiti novac na skupe kreme, jer one, ma koliko dobre bile, neće same odraditi posao.

Ukoliko niste zadovoljni efektima kupljenih preparata, pre nego što svo nezadovoljstvo sručite na proizvođača, zapitajte se da li i vi možda pravite neke greške u nezi kože.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A naročito zimi je važno da na pravilan način vodite računa o koži.

Stručnjaci kao velike greške koje mnoge žene prave, navode:

Ne radite redovan piling kože

Ukoliko ne radite piling lica redovno, ne dozvoljavate da hidratantna krema prodre u kožu. Promenite ovu naviku i videćete da je vaša hidratantna krema mnogo efikasnija.

Foto: Freepik/valuavitaly

Ne čitate sastojke

Sastojke koji deluju kao “magnet za vlagu” kao što su hijaluronska kiselina, glicerin, natrijum hijaluronska kiselina, ceramidi i prirodne alternative hijaluronskoj kiselini kao što je tremela, dobro je uključiti u svoje kreme jer stvaraju “zalihu” hidratacije na koži tamo gde je najpotrebnije.

Ne znate svoj tip kože

Kao što verovatno možete pretpostaviti, ako imate masnu kožu treba izbegavati teške, masne hidratantne kreme. Prekomerna upotreba previše guste kreme mogu vašu kožu učiniti zavisnom, zbog čega ona neće moći samostalno da izvodi prirodni proces hidratacije.

Foto: Freepik/valuavitaly

Dakle, ako je vaša koža vrlo masna, čak i u hladnim zimskim mesecima, koristite laganu hidratantnu kremu, bez masnoće, a ako je vaša koža mešovita pametno je upotrebiti dve različite hidratantne kreme: jednu laganog sastava za najmasnija područja i bogatiju za područja sa suvom kožom.

Foto: Freepik/senivpetro

Niste dosledni

Veoma je važno imati svakodnevnu rutinu nege kože – i koristiti svoje kreme! U idealnom slučaju, usvojite doslednu rutinu nege kože koja uključuje čišćenje kože, losion za toniranje i hidratantnu kremu.



Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar