Piling za različite tipove kože LICA: Trebaće vam samo nekoliko sastojaka iz vaše KUHINJE

Kućni tretman za savršene rezultate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Freepik/senivpetro

Nega lica je izuzetno bitna, a u zavisnosti od toga kakva vam je koža, zavisi i kakve kreme, preparate i sastojke treba da stavljate na vaše lice.

Predlažemo vam da ne bacate pare na skupe kreme i da napravite svoj, kućni piling, od sastojaka iz vaše kuhinje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Marisa Plescia, stručnjak za lepotu iz Los Anđelesa, kaže da su prednosti kućnih pilinga sjajno i čisto lice i odmah vidljivi rezultati.

Evo koje namirnice ona preporučuje da pomešate za savršen piling.

1. Piling od ružinog cveta za suvu kožu

Ovaj piling delotvorno uklanja mrtve ćelije kože, a istovremeno je nežan prema suvoj koži. Sastojak ruže smanjuje pojavu mogućeg crvenila. Treba da pomešate pola kašičice latice ruže u prahu, pola kašičice sitno mlevenog ovasa, jednu kašičicu meda i pola kašike vode.

Piling sastojci, Foto:Freepik/Racool_studio

2. Piling od cimeta i kurkume za kožu sklonu aknama

Cimet i kurkuma pomažu u smirivanju upala, a istraživanja su čak pokazala da cimet može da bude delotvoran u tretiranju blagih i umerenih akni. Pomešajte četvrtinu kašičice cimeta u prahu, pola kašičice kurkume, pola kašičice semenki šipka u prahu i malo vode. Nemojte da praktikujete ovaj tretman više od jednom nedeljno, bog iritacije.

3. Umirujući piling za lice od ovsenih pahuljica i meda

Ovas ima protivupalna svojstva, koja prirodno umiruju kožu, a med ima hidrirajuća, protivupalna i antibakterijska svojstva. Trebaće vam jedna kašičica ovsenih pahuljica, 1 kašika sitno mlevenog smeđeg šećera i 2 do 4 kašike maslinovog ulja.

Sastojci za piling, Foto:Freepik/freepik

4. Piling za lice od šipka

Prah od semenki šipka spada u kategoriju mlevenog brašna i odličan je kao piling. Bogat je vitaminom C i vitaminom A. Sve što treba da uradite je da pomešate pola kašičice ovog praha i pola kašičice meda.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar