Ne kaju se! Osmaci koji su ZLOSTAVLJALI dečaka s posebnim potrebama u Bačkom Jarku izneli JEZIVU odbranu

Ovaj stravičan događaj dobija na svireposti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić, Freepik/drobotdean

Stravično seksualno zlostavljanje dečaka s posebnim potrebama, učenika sedmog razreda osnovne škole u Bačkom Jarku, koga su dvojica đaka osmog razreda terala da ih oralno zadovolji, dogodilo se u školskom dvorištu. Jedan od dvojice maloletnika seksualno primoravanje je snimao, a potom i poslao na đačku vajber grupu, odakle je jeziv snimak prosleđivan dalje.

Jezivo nasilje nad detetom koje ima teže smetnje u razvoju dogodilo se prošlog utorka. Za snimak koji je napravio jedan od učesnika gnusnog čina policija je utvrdila da je autentičan. Kako saznajemo, po prijavi škole pokrenuta je istraga, a izjave su dali maloletnici, njihovi roditelji i nadležni iz osnovne škole.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj stravičan događaj dobija na svireposti jer maloletnici nisu pokazali nikakvo kajanje već su negirali krivicu.

– Oni negiraju prisilu, odnosno zlostavljanje. Pozivaju se na snimak koji su napravili i navode da se vidi kako se dete smeje. Reč je o detetu koje ima teže smetnje u razvoju i koje nije ni znalo šta mu se zapravo događa – kaže izvor blizak istrazi.

Izjave su maloletnici dali dan, odnosno dva dana po događaju i bile su nalik jedna drugoj. Učitelji iz škole kažu da su upoznati s događajem, ali nisu smogli snage da odgledaju snimak koji je kružio.

Kako saznajemo, pored krivičnih prijava koje su podnete protiv maloletnika zlostavljača, njihovi roditelji su na proceni Centra za socilani rad.

– Za roditelje su dodeljeni takozvani voditelji slučajeva u Centru za socijalni rad kako bi se ispitala odgovornost i u procesu nepostupanja u vaspitnom delovanju – kaže Blicov sagovornik blizak istrazi.

Škola u Bačkom Jarku pravovremeno je i adekvatno reagovala na slučaj zlostavljanja. Obavešteni su MUP i Ministarstvo prosvete, koje je naložilo dalje korake. Formiran je tim za zaštitu učenika, psihološka podrška žrtvi-dečaku i organizovana je u Domu zdravlja u Novom Sadu. Roditeljima svih đaka u školi upućeno je obaveštenje o kažnjavanju daljeg distribuiranja snimaka, ali i njegovog posedovanja. Pokrenuti vaspitni i disciplinski postupak protiv đaka – počinioca, a koji se vodi u okviru škole, odvojen od istrage MUP-a, Tužilaštva i krivičnih prijava.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar