Bili su prijatelji, a onda je jedan potez promenio sve: Željko Obradović nikada nije oprostio Ražnatoviću

Ni posle 20 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Radio televizija Srbije je sinoć premijerno emitovala dokumantarnu emisiju “Šesti čovek” u kojoj je glavni akter priče bio poznati srpski i evropski menadžer Miško Ražnatović.

Prvi čovek Mege i agent Nikole Jokića je najbolji u svom poslu na prostoru Starog kontinetnta i njegov rad je prepoznat i “preko bare”, što je jako teško uraditi. U emisiji o Mišku govorili su Jokić, Marjanović, Peković, Spanulis i mnogi drugi. Kao što je Nikola Jokić pleše po NBA terenima, tako i Ražnatović u menadžerskom poslu pravi driblinge, šutira i pravi neočekivane poteze kojim šokira košarkašku javnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najveći posao u njegovoj karijeri i verovatno najkontroverzniji transfer u istoriji evropske košarke bio je prelazak Vasilisa Spanulisa iz Panatinaikosa u Olimpijakos. Ovaj posao je Ražnatovića koštao i jednog prijateljstva.

Grčka je bila na nogama, Spanulis je izazvao bes navijača Panate i potpuno je pomerio iz koloseka celu sportsku javnost, a “krivac” za to je bio upravo Ražnatović, koji je uspeo da završi neverovatno težak posao i obezbedi Olimpijakosu transfer veka.  Kao što se nije ovakva odluka nije svidela navijačima Panatinaikosa, isto toliko se nije dopala i tadašnjem treneru “zelenih”, Željku Obradoviću. Legendarni trener je ovakav potez Ražnatovića shvatio kao nož u leđa i od tog trenutka više ništa nije bilo isto u odnosu ove dvojice.

Ražnatović je potvrdio u emisiji “Šesti čovek” da mu Obradović ni 20 godina kasnije nije zaboravio transfer Spanulisa i otkrio je da danas nemaju komunikaciju, iako su nekada bili prijatelji.

Jedna odluka je promenila sve…

Kako bez špica i Asana protiv Zvezde? Ovo je potencijalni tim Partizana za finale Kupa Srbije (SASTAV)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Žoc, svaka čast čoveče. Postoje stvari koje pare ne mogu da kupe,a za ostalo služi kreditna kartica ... Skidam kapu uz naklon Žoc.

    Odgovori

Ostavite komentar