Čega se PLAŠI Đilas? Otkrivamo kako MANIPULIŠE brojkama i zašto gura Mariniku u prvi plan

Ako bi Đilas bio predsednički kandidat, poraz koji bi u tom slučaju doživeo bio bi gori od onog kad je pao s vlasti, kažu stručnjaci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Zašto Dragan Đilas neće da bude kandidat za predsednika i nosilac svih lista na izborima? Ako su mu građani Srbije zaista naklonjeni, kako on to predstavlja u svojim istraživanjima javnog mnjenja, složićete se da je logično da upravo on bude prvi među jednakima u tom delu opozicionog bloka. Ipak, Đilas gura potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i druge saradnike u prvi plan, a razlog je jednostavan.

– Đilas ima balast „žutih lopova”, povezan je sa brojnim aferama, a u javnosti je prisutna slika o njemu kao tajkunu koji se na sumnjive načine obogatio dok je bio na vlasti. U svim istraživanjima javnog mnjenja rezultat je samo jedan: ako bi Đilas bio nosilac izbornih lista ili predsednički kandidat, poraz koji bi u tom slučaju doživeo bio bi gori od onog kad je pao s vlasti. Nikad više ne bi mogao da figurira kao politička figura – objašnjavaju naši sagovornici upućeni u rejtinge.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SUROVA REALNOST

Time što gura druge ljude u prvi plan Đilas indirektno pokazuje da je realnost takva da bi on na svakoj utakmici uzeo manje glasova nego njegovi saradnici.

– Zašto Đilas beži od toga? Istraživanja mu idu naruku, bar tako kaže, pa šta ga onda sprečava. Tu je i priča o jedinstvu opozicije. Nakon što je Đilas „slomio” svaku organizaciju koja je pretendovala na poziciju lidera, rovario i mešetario u raznim opozicionim organizacijama, sad je opet izašao sa predlogom da opozicionari imaju zajedničkog kandidata za predsedničke i beogradske izbore.

A to upućuje da opozicija treba da stane iza čoveka iz SSP kog Đilas odredi. Ako kaže da se ne plaši izborne utakmice, onda treba da učestvuje na izborima kao predvodnik tog bloka i da rezultatom otkloni svaku sumnju – navode naši izvori.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić u izjavi za Objektiv kaže da je posredi Đilasova manipulacija.

Svaka objava merenja rejtinga stranaka u kojoj nema podataka o tome ko je merio, kada i kako, u startu je dokaz da se radi o manipulaciji. A za to što Đilas uporno manipuliše brojkama, razlog može biti u želji da napusti „zavet bojkota” u koji se upleo na svoju štetu. Đilas ne kandiduje sebe na izborima pošto nije lud da veruje svojim „fejk” istraživanjima – smatra Krstić.

RAZOČARAVAJUĆI REJTING

Da je podrška birača takva kakva Đilas tvrdi da jeste, opozicija ne bi ni u jednom trenutku dovodila u pitanje izlazak na izbore, a nosilac liste bi svakako bio lider najjače opozicione partije, dodaje politikolog Jelena Vukoičić.

– Čini se, međutim, da postupci lidera bivšeg Saveza za Srbiju nikako ne idu u prilog njihovim tvrdnjama o nekakvoj većini, već sasvim suprotno, odslikavaju njihov strah od predstojećih izbora upravo zbog razočaravajućeg rejtinga – zaključuje Vukoičićeva.

ŠAPIĆ: VUČIĆ TI NIJE BIO MENTALNO OBOLEO KAD SI..

Lider SPAS Aleksandar Šapić objasnio je gostujući na N1 da Dragan Đilas ima dvostruke aršine. Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić nije bio mentalno oboleo kada je Đilas sa njim dogovarao „Beograd na vodi” 2015. godine, ni kada mu se zahvaljivao na dva miliona za organizaciju košarkaškog takmičenja.

– Đilas se navodno zalaže za pristojan govor, bez vređanja, a onda kaže: „Vučić je mentalno oboleo čovek”. A otkad je to on mentalno oboleo? Hoćemo to da radimo, kako mislimo da stanemo ako ćemo ja tebi, ti meni, a onda pošto je moja macola jača od tvoje, onda ti plačeš. Pa nije mu bio mentalno oboleo kada je 2014. sa njim dogovarao „Beograd na vodi” niti 2015. kada mu se zahvaljivao na dva miliona za organizaciju košarkaškog takmičenja – rekao je Šapić.

Piše: Marija R. Ilić

OVU I DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 25. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Tesko moze da se izgura neko ko je od Skupstine sa Cankom, Cedom i jos par poslanika stavio potpis na papir gde se trazi da se proglasimo genocidnim narodom..

    Odgovori

Ostavite komentar