Đoković otvorio dušu, ali ni reč o tenisu: Otkrio plan za kraj karijere, progovorio i o ulasku u politiku

Prvo se pohvalio time da je uloga roditelja najlepša na svetu, ali pritom veoma teška, a onda je progovorio o svom detinjstvu i činjenici da nije završio fakultet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Giampiero Sposito/Penta Press/ Shutterstock Editorial/Profimedia

U interesantnom razgovoru za italijansku La Stampu, najbolji teniser sveta Novak Đoković dotakao se mnogih interesantnih tema.

Posebno zanimljivo bilo je to što nije puno pričao o tenisu, već više o nekim životnim stvarima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvo se pohvalio time da je uloga roditelja najlepša na svetu, ali pritom veoma teška, a onda je progovorio o svom detinjstvu i činjenici da nije završio fakultet, jer je imao previše sportskih obaveza.

„I dalje želim da idem na fakultet. Ne znam da li će to biti sledeće godine ili za pet godina, ali sigurno želim da dobijem barem diplomu osnovnih studija. To što nisam uspeo da uradim to kao mladić me rastužuje, iako sam veoma zahvalan za sve što sam imao. Na kraju dana, fakultet ne postoji samo za decu, može da se ide na predavanja i posle 40. godine. To je kuća znanja, a ja sam veoma radoznao. Tema koja me najviše zanima je svakako zdravlje, veoma široko polje. Ali, želim da studiram antičke civilizacije i arheologiju. U ovom periodu želim da razumem ono šta može da me najviše zanima. Danas, možete mnogo toga da uradite onlajn, što je možda i najbolja opcija za mene jer sam teniser i tata.“

Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

Objasnio je i zbog čega trenutno nema namere da ulazi u političke vode.

„Već sam bio uključen u politiku, u tenisu. Borio sam se deset godina dase  igračima da pravo glasa i video sam da je politika čudan svet, što mi se nikako ne dopada. Prljav sistem. Nisam za to što vidimo u gotovo svim modernim zemljama, u našoj takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Više od politike, oni mi se čine kao interesi korporacija. Nisam spreman da pričam o politici, ali kao neutralni posmatrač moram da kažem da smo izgubili pravu demokratiju godinama ranije. Današnja privreda znači mnogo više, partizanski interes, ne nalazim sebe u tome. Ako mi srce ne bude reklo da mogu pozitivno da utičem na ljude, to neću raditi. Ali moja budućnost je otvorena za sve.  Sigurno ću podržati moju zemlju i izvan terena, osećam se blizak Srbiji i imam interese i van sporta“, rekao je Đoković.

“Želim da blistam na Rolan Garosu”: Novak iskreno o svemu, pa se dotakao i turnira u Beogradu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar