Kakva je klinička slika dece? Doktorka Ostojić otkrila šta joj je bilo NAJTEŽE od početka pandemije

Srbija je na korak do 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Doktorka Olivera Ostojić, načelnica Dečje klinike KBC Dragiša Mišović, kaže da se na ovoj klinici od koronavirusa trenutno leči četvoro dece, a da se ovaj broj iz dana u dan smanjivao. Oni su, kaže, u dobrom stanju.

– Deca su dobro i dolaze uglavnom sa srednje teškim simptomima: sa povišenom temperaturom, lošim opštim stanjem, kašljem. Oko 40 odsto primljene dece imalo je dokazanu upalu pluća na rendgenu ili skeneru. Kada je reč o bebama, a kojih je bilo 104, sve su bile kovid pozitivne, ali je svaka vrlo dobro odreagovala na terapiju – kaže doktorka Ostojić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ističe da je Dečja bolnica sve vreme funckionisala jako dobro, iako je bilo dece sa teškim kliničkim slikama. Ipak, svi oni su dobro, nijedan mališan nije završio na respiratoru, oporavljeni su i izlečeni.

– Oseća se u atmosferi da sve prolazi, sve je mnogo opuštenije poslednjih nedelja, ali ćemo ostati deo kovid pedijatrijske ustanove, primaćemo pacijente i iz Beograda, i iz unutrašnjosti, ali se nadam da će uskoro i nekovid pacijenti moći da uđu u bolnicu – kaže doktorka.

Rekla je i šta joj je bilo najteže od početka epidemije.

– Najteže je bilo kad su nam stigle bebe iz Novog Pazara, u 3 sata ujutru. Tri bebe su stigle odjednom, pozitivne, to je bilo kada je tamo bio najveći talas. I mame su bile sa njima i one su bile kovid pozitivne – objasnila je doktorka.

Srbija je na korak do 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana, a sada su na potezu mladi.Izvor: Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar