Posle skoro pola godine ukinuta VANREDNA SITUACIJA u ovom gradu u Srbiji: Nadležni imaju apel za građane

Stručnjaci su ocenili da je epidemiološka situacija prešla iz nepovoljne u nesigurnu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Štab za vanredne situacije u Leskovcu, posle skoro pola godine, ukinuo je vanrednu situaciju koja je uvedena zbog širenja epidemije virusa korona.

Ovo je učinjeno na preporuku leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) čiji su stručnjaci ocenili da je epidemiološka situacija prešla iz nepovoljne u nesigurnu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od druge nedelje prošlog meseca zapaže se trend stalnog pada broja novozaraženih na sedmičnom nivou i on za ovaj period iznosi oko 83 odsto. Zbog toga je i predloženo da višemesečna vanredna situacija bude ukinuta.

Sve mere i preporuke Republičkog kriznog štaba ostaju na snazi, a građani su pozvani da i dalje budu oprezni bez obzira što je epidemiološka situacija u gradu mnogo bolja u odnosu na prethodni period.

U poslednja 24 časa u Leskovcu je laboratorijski potvrđeno pet novih slučajeva infekcije u odnosu na 119 rezultata koji su stigli u ovdašnji ZZJZ.

U ostalim opštinama Jablaničkog okruga registrovano je još 10 novoobolelih od 54 testirana pacijenta. Vlasotince ima sedam, a Bojnik, Lebane i Medveđa po jedan novi slučaj infekcije.

Leskovačka Kovid bolnica je u pomenutom periodu imala dva prijema i 13 otpusta, pa su trenutno hospitalizovana 54 pacijenta od kojih je 26 na terapiji kiseonikom.

Smrnih ishoda nije bilo, a nema ni pacijenata kojima je neophodan respirator.

Pozitivno je 40, negativno 12, a rezultat i testiranje čeka po jedna osoba.

Na bolničkom lečenju je 31 pacijent iz Leskovca, po sedam iz Lebana i Bojnika, šest iz Medveđe, pet iz Vlasotinca i po jedan iz Kuršumlije i Beograda.

Poslednji podaci govore da su prvu doze vakcine primila još 474, dok je revakcinisano oko 800 ljudi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar