Imate hroničan BOL u želucu? 3 prirodna LEKA koja će vam pomoći kod gastritisa

Problemi sa želucem su sve češća pojava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Bol u želucu može biti prilično neprijatan, zbog čega može remetiti svakodnevnicu.

Najčešći problem sa želucem nastaje usled gastritisa, koji predstavlja zapaljenje želudačne sluznice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo oboljenje je često lokalizovano i nepravilno raspoređeno duž želudačne sluzokože. Do pojave gastritisa dolazi usled razmožavanja Helikobakterije koja je sposobna da opstane u ekstremno kiselim uslovima.

Osim gastritisa, helikobakterija izaziva pojavu čira na želucu, kao i druge zdravstvene tegobe. Glavni simptomi gastritisa su gubitak apetita, bolovi u gornjem delu stomaka, nagon za povraćanjem, neprijatan zadah, kao i potreba za čestim podrigivanjem.

Kako bi lečenje bilo potpuno, svakako je potrebno na vreme da posetite svog lekara koji će vam prepisati adekvatnu terapiju. Pored toga, učestale tegobe vam mogu olakšati prirodni lekovi koje možete napraviti kod kuće.

Sok od slatkog kupusa

Za ovu svrhu će vam biti potrebna jedna veća glavica svežeg kupusa.

Foto: Freepik/gpointstudio

Isecite je na komade, a zatim je stavite u sokovnik i iscedite je kao i svako drugo voće. Sok od slatkog kupusa ne bi trebalo da zaslađujete, niti da dodajete bilo kakve druge sastojke. Ponavljate ovaj postupak svaki dan u narednih mesec dana i osetićete kako se vremenom tegobe smanjuju. Kupus je jedan od najčešćih prirodnih lekova koji se koristi za rešavanje želudačnih tegoba u narodnoj medicini.

Seme lana

Laneno seme je takođe poznato kao jedan od najdelotvornijih prirodnih lekova za gastritis. Sipajte jednu kašiku lanenog semena u činiju i potpopite vodom, a zatim je poklopite.

Foto: Pixabay/diana.grytsku

Ostavite lan u vodi da odstoji preko noći. Lan će pustiti sluz za koju se smatra da umanjuje želudačne tegobe. Ujutru iscedite lan i popijte vodu u kojoj je on bio tokom noći. Takođe je bitno da ovaj postupak ponavljate duži vremenski period kako bi izlečenje bilo što potpunije.

Badem

Bademovo mleko je bogato vitaminima i mineralima zbog čega se smatra da umiruje inficiran i zapaljen stomak.

Foto: Freepik/katemangostar

Takođe, bademovo mleko uspostavlja normalnu ph ravnotežu u stomaku. Sve dok simptomi gastritisa potpuno ne nestanu, potrebno je da pijete jednu šolju bademovog mleka denvno. U bademovo mleko možete dodaju šaku jagoda ili kakao kako bi ukus bio drugačiji. Takođe, za užinu možete jesti i pečeni badem koji je jednako efikasan kao bademovo mleko.



Izvor: Objektiv.rs, prirodnolecenje.com, stetoskop.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar