Presedan u svetu tenisa: Đokoviću se ovo nimalo neće svideti!

Srpski teniser poznat je kao specijalista za Melburn, a naredne sezone Australijan open mogao bi da bude izmešten

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Australijska vlada donela je odluku da zatvori granicu svoje zemlje do sredine 2022. godine, kako javljaju lokalni mediji, a to bi moglo da utiče na održavanje grend slema u Melburnu.

Već sada se najavljuje da će Australijan open biti premešten u Dubai ili Dohu, gde bi Novak Đoković trebalo da brani titulu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vlasti “zemlje kengura” nisu voljne da prolaze kroz istu situaciju kao što je bila na ovogodišnjem Openu. Izmeštanje turnira iz Melburna bio bi presedan, ali direktor “Ozi opena” Kreg Tili ipak razuverava:

“Popećemo se na Mont Everest ako je neophodno da se turnir odigra na istom mestu. Pre godinu dana su bile iste vesti, pa smo uspeli da organizujemo sve u Melburnu”, rekao je Tili.

Do sledećeg Australijan opena ima preko pola godine, ali se čini da australijske vlasti nisu oduševljene da se tako veliki događaj opet održi u Melburnu, iako se čini da će situacija s virusom biti sve bolja i bolja.

Novak Đoković je u februaru osvojio devetu titulu na najmanjem svetskom kontinentu pobedom u finalu nad Rusom Danilom Medvedevim. Podsetimo, on je više od pola turnira igrao sa pukotinom u abdominanom mišiću, a ukoliko se ove crne prognoze oko zatvaranja granice obistine, sigurni smo da Srbinu, inače specijalisti za melburnški beton, neće biti baš “pravo”.

Ako se OVO desi, Đoković gubi prvo mesto na ATP listi: Nova era svetskog tenisa kuca nam na vrata (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar