“Osećam ogromno olakšanje, izgubio sam strpljenje pre prekida”: Novak zadovoljan nakon pobede u Rimu!

Delovao je Novak nervozno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/ AFP/Profimedia

Novak Đoković je zadovoljan što je pod izuzetno teškim uslovima za igru preskočio prvu prepreku na Mastersu u Rimu.

Branilac trofeja je posle 99 minuta igre, u duelu koji je imao pauzu od tri sata zbog kiše, pobedio Amerikanca Tejlora Frica, 6:3, 7:6 (5).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Delovao je Novak nervozno, pre svega što je sudija dozvolio da se meč igra po jakoj kiši, ali na kraju je sve probleme prebrodio i stigao do trećeg kola.

–  Osećam olakšanje što sam dobio meč. Imali smo svašta danas, prekide, nije lako igrati u ovakvim uslovima. Igrali smo skoro puna dva seta po kiši, u jednom trenutku je bilo vrlo opasno. Ja sam izgubio malo strpljenje kada sam servirao za pobedu, ali na kraju kad prevrodite ovakve uslove i izazove, to donosi još više samopouzdanja. Znam da je to neophodno da kad izađem na teren da imam to ubeđenje da mogu da igram bolje i mislim da ću u tome uspeti – rekao je Novak po završetku meča.

Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Još jednom se osvrnuo na uslove za igru.

–  Sa kišom, šljaka je pravi mat. Morate da vidite sa sudijom i drugim igračem kada treba igra da se zaustavi. Jedan zahtev nije dovoljan da se zaustavi meč. Na kraju je bilo nezgodno, kada bacate lopticu prilikom servisa, oči vam se pune vodom. Nije mi bilo prvi put da igram pod ovakvim uslovima. Igrao sam i ranije, imam iskustva, ali i pored toga sam se iznervirao i izgubio smirenost. U redu je, na kraju svega, ovo su pouke iz kojihću pokušati nešto da izvučem – dodao je prvi igrač sveta.

Kaže da je dobro što se u nastavku sve brzo završilo.

– Dobro, uspeo sam da se vratim posle svega, privedem meč u dva seta i to je ono što je bitno. Idemo dalje! – zaključio je šampion Rima.

Đoković jači od Frica, kiše i prekida: Ludi meč u Rimu završen nakon više od 5 sati!

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar