Tika Stanić pred projekciju na Festu: “U Andriću sam našao neiscrpnu inspiraciju” (FOTO+VIDEO)

Film "Proleće na poslednjem jezeru" premijerno će biti prikazan sutra u Kombank dvorani u okviru 48. FESTA

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Televizijski film “Proleće na poslednjem jezeru”, po scenariju Vuleta Žurića, a u režiji Filipa Čolovića premijerno će biti prikazan sutra u Kombank dvorani u okviru 48. FESTA.

Čolović je danas na konferenicji za medije kazao da je RTS kao producent filma u obavezi da radi na filmovima kao što su ovi jer govore o važnim ličnostima iz istorije i kulture.

“Mnogi misle da je ovo film o Andriću, međutim on se pre svega bavi specifičnim trenutkom – neposredno nakon bombardovanja Beograda i Jugoslavije 1941. godine kada sve naše diplomate, zajedno sa porodicama, deportovane iz zamalja koje je okupirao Treći rajh, smeštaju u jedan hotel na obali Bodenskog jezera”, objašnjava reditelj.

Foto/FAME Solution/promo

Među diplomatama nalazi se i Ivo Andrić koji je s jedne strane u sred traumatične, političke situacije, a s druge u ljubavnom trouglu s Milicom Babić, koju će u budućnosti i oženiti.

“Pored poznatih informacija, dajemo i neke koje nisu do sada iznošene. Priča je ukorenjena u istini, a Žurić je malo uneo i svoje dramatizacije”, kaže Čolović.

U ulozi Andrića je Tihomir Stanić koji je se u svojoj karijeri često nalazio u tom liku. “Za Andrića sam se zakačio još pre 20 godina kada sam odlučio da naučim jedan deo iz romana “Na Drini ćuprija” i priredio ga za dramsko pripovedanje. Od tada do sada često izvodim taj komad, te mi je na neki način i obezbedio egzistenciju” , kaže Stanić.

Ekranizovan prelomni period u životu našeg jedinog nobelovca (FOTO+VIDEO)

U delu i liku našeg Nobelovca našao je, kako kaže, neiscrpnu inspiraciju za svoju profesiju, trening i život uopšte.

“Oduvek mi je bio intrigantan i dobar deo svog profesionlanog razmišljanja sam usmerio ka njemu. Verujem da me to čini sretnijim, bogatijim i možda jednog dana i pametnijim”, ističe glumac.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar