Ekranizovan prelomni period u životu našeg jedinog nobelovca (FOTO+VIDEO)

Radnja filma smeštena je u hotel na Bodenskom jezeru gde su deportovane diplomate iz jugoslovenskih misija u zemljama koje je okupirao Treći rajh

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/promo/Proleće na poslednjem jezeru

Film “Proleće na poslednjem jezeru” reditelja Filipa Čolovića, po scenariju Vuleta Žuriće, a u produkciji RTS-a biće premijerno prikazan u ponedeljak, 2. marta u 18.30 u “Kombank dvorani” u okviru ovogodišnjeg Festa.

Reč je o filmskom prikazu života našeg proslavljenog pisca Ive Andrića, u vreme njegovog ambasadorskog angažmana.

Foto/promo/Proleće na poslednjem jezeru

Radnja filma smeštena je u godine Drugog svetskog rata, kada su diplomate i diplomatsko osoblje iz jugoslovenskih misija iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, deportovani u hotel na Bodenskom jezeru.

Foto/promo/Proleće na poslednjem jezeru

Među diplomatama našao se i sam Andrić, u to vreme veleposlanik jugoslovenskog diplomatskog predstavništva u Berlinu.
Paralelno sa iščekivanjem razrešenja sudbine jugoslovenskih diplomata koji borave u hotelu, razvija se i intrigantna priča o ljubavnom trouglu između Andrića, kostimografkinje Milice Babić i njenog muža Nenada Jovanovića.

Foto/promo/Proleće na poslednjem jezeru

Osim Andrića, Babićeve i Jovanovića, u filmu “Proleće na poslednjem jezeru” prikazane su mnoge ličnosti jugoslovenske diplomatije tog doba, kao što su Radovan Šumenković, Josip Miličić, Vladimir Vauhnik…

Foto/promo/Proleće na poslednjem jezeru

Glumac Tihomir Stanić ponovo se našao u ulozi velikog književnika Ive Andrića, a pored njega glumačku ekipu čine i Nebojša Milovanović, Olga Odanović, Nataša Tapušković, Marija Vicković, Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija, Dragan Petrović, Jovan Jovanović, Boris Komnenić, Branislav Trifunović, a upečatljive uloge ostvarili su dvoje mladih glumaca Katarina Marković i Aleksandar Ristoski.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar