“Ana, ako me gledaš, nadam se da si ZADOVOLJNA”: Potresne reči samohranog oca RASPLAKALE sve (FOTO)

Dodaje kako mu supruga najviše nedostaje uveče, kad je kuća tiha

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Samohrani otac iz Tačama u Berkširu, u potpunosti se posvetio odgajanju svoje četvorogodišnje ćerke i radu u humanitarnoj organizaciji koja pomaže ženama obolelim od raka i njihovim porodicama, a sve to u znak sećanja na svoju preminulu suprugu Anu.

– Jedna od najvećih želja moje supruge Ane bila je da čuje našu ćerku Albu kako joj kaže: “Volim te, mama”. Nije to doživela, umrla je pre nego što se to dogodilo. Jedna od poslednjih stvari koje je htela da kažem našoj ćerci jeste da u životu može da uradi sve što poželi – kaže Ed Smit (39) menadžer u dobrotvornoj organizaciji, samohrani otac devojčice Albe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On i njegova pokojna supruga Ana počeli su da se zabavljaju 2010. godine, nakon što su se upoznali na poslu.

– Bila je prelepa, imala je najneverovatniji osmeh. Počeli smo da živimo zajedno u junu 2012. i bio sam presrećan kad se u decembru 2016. godine rodila Alba. Ali, kad je našoj ćerci bilo šest meseci, Ana je počela da ima bolove u želucu. Nekoliko meseci pre toga imala je nizak nivo gvožđa, što su lekari pripisali trudnoći, ali testovi su otkrili pravi uzrok: imala je rak creva, koji se proširio na jetru i pluća – priča Ed.

Dodaje kako je ljubio Albu u naručju dok je onkolog govorio Ani da je rak neizlečiv. Bio je previše šokiran da bi plakao, a Ana je odmah zauzela borbeni stav i počela da se raspituje o lečenju. Lekari su objasnili kako bi joj hemoterapija mogla produžiti, ali i ne spasiti život.

I Anina mama umrla je od raka dojke, kad je Ana imala samo 14 godina. Ana je bila svesna da je kraj blizu, pa je počela da sastavlja stvari koje želi da uradi sa suprugom i ćerkom, kako bi stvorili zajedničke uspomene. Tako su između hemoterapija posetili londonski zoološki vrt, proveli odmor u regiji Forest of Din i kupili 18 privezaka za lančić i narukvice – po jedan za svaki Božić do Albinog 18. rođendana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Victorious (@doitforanna)

Uživali su u zajedničkom vremenu, sve dok lekari Ani krajem 2017. nisu rekli da se rak proširio na kosti, a u aprilu iduće godine dali su joj još samo nekoliko nedelja života.

– Planirali smo da se venčamo u septembru, ali smo datum ipak pomerili, na 26. maj. Venčali smo se u opštini u Njubriju – priča Ed i dodaje kako je Ana bila najlepša žena koju je ikad video. Nakon trodnevnog medenog meseca, koji su proveli na Jurskoj obali u kamperu, Ana je otišla na palijativno zbrinjavanje.

– Išao sam u posetu s Albom nekoliko puta te nedelje. S 18 meseci bila je premala da bi shvatila šta se događa i srećno se igrala na Aninom krevetu. Pri poslednjoj poseti, Alba se jako uznemirila, jer je Ana gubila svest. Znao sam da će to biti poslednji put da vidi svoju mamu – priča Ed.

Ana je umrla nedelju dana nakon što su je 7. juna 2018. primili na negu. S njom je bio njen suprug i otac Don. Imala je samo 38 godina.

– Najteži trenutak bio mi je da hodam iza Aninog leša na njenoj sahrani 26. juna 2018. godine, jer su svi iza mene išli u parovima – priča Ed.

Malena Alba nije bila na sahrani, a nedelju nakon toga toliko je bila okružena članovima porodice da nije tražila mamu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Victorious (@doitforanna)

– Tako nisam odmah morao da joj objašnjavam šta se dogodilo. U početku sam bio na autopilotu. Ujutro bih ustao iz kreveta zbog Albe i brinuo o njoj, ali bih se izgubio od tuge. Ali, dugovao sam Albi to da se uhvatim ukoštac sa samohranim roditeljstvom i da joj pružim svu radost u životu koja joj je uskraćena zbog Anine smrti – kaže predani otac.

Dodaje kako je Ana jednom izrazila želju da Albi nabavi piliće, pa je kupio četiri komada, koji sada žive u njihovom vrtu.

– Igramo se i s kućicom za lutke, a ja sam postao i model za lakiranje noktiju – priča otac.

Dodaje kako je u udruženju “Dejzis Drim” dobio savet o tome kako da objasni Albi gde je Ana. Polako je dodavao delove u priču da je mama imala problem u stomaku, da je to bio rak i da je zbog toga umrla.

– Alba veruje da je Ana na mesecu i govori mi da kad odraste želi da bude astronaut kako bi mogla da vrati majku. Iako se Alba možda i ne seća svega, želim da odraste osećajući povezanost sa svojom mamom – kaže Ed.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Victorious (@doitforanna)

Dodaje kako mu supruga najviše nedostaje uveče, kad je kuća tiha.

– Imam veliku podršku, ali niko ne može da je zameni – dodaje. Objašnjava da ga ne zanimaju upoznavanje, ni nova veza, srećan je kao samohrani otac.

Za vreme izolacije, on i Alba uživali su u časovima baleta preko aplikacije Zum i gledali njene omiljene filmove.

– Kad smo zajedno na sofi, nadam se da nas Ana gleda – kaže i dodaje kako želi da odgaja Albu da bude hrabra i ljubazna poput njene mame i da zna da će on uvek biti tu za nju.

– Nadam se da Ana misli da dobro odgajam našu ćerku – zaključuje.

Devojka (20) čula reči: “BEBI srce ne kuca” – nakon toga su joj doneli ćerku u crnoj kesi za ĐUBRE 



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar