Sara je ginekologu tražila KONTRACEPCIJU, a on je odbio: Zbog njegovih reči žene će POLUDETI (VIDEO)

Ona je istakla da nije na vreme reagovala, i da bi sa današnje tačke gledišta prijavila doktora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Blogerka Sara Džo Baskin je na TikToku podelila video u kome je pričala o svom traumatičnom iskustvu kod jednog ginekologa, a nakon izazova na ovoj društvenoj mreži u kom su pozvane devojke i žene da podele neprijatne situacije u koje su ih dovele seksističke izjave.

Njena ispovest je postala viralna, a pogledalo ju je gotovo milion i po ljudi. Sara je istakla i da se sve dogodilo pre 10 godina, kada je bila mlađa i lakomislenija, te da bi ga danas, sa ovom mudrošću i zrelošću, prijavila ginekologa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Imala sam 27 godina i upravo sam rodila drugo dete kada sam pitala ginekologa šta misli o ženskoj sterilizaciji, odnosno podvezivanju jajovoda kao metodi kontracepcije – započela je ova 37-godišnjakinja svoju priču, te dodala da je tada ozbiljno razmišljala o tome jer je malo falilo da premine tokom drugog porođaja.

Ginekolog joj odgovorio da joj to neće uraditi, a kao obrazloženje rekao je: “Zato što nisi u braku!”.

Sara ga je upitala zbog čega je to važno, na što joj je on objasnio da “odluku o sterilizaciji može da donese samo bračni par, žena i muškarac, a ne žena sama”.

Njena priča izazvala je zgražavanje TikTok korisnika, a veliki broj žena zapitao se da li bi isto rekao i muškarcu.

Sara je odgovorila i na komentare onih koji su na neki način podržali spornu izjavu lekara u opasku “da je očigledno bio u pravu jer ona danas ima troje dece”.

– Tada sam bila zrela za takvu odluku jer smo i sin i ja skoro umrli na porođaju i ne mislim kako moja odluka da osam godina kasnije imam još jedno dete ima ikakve veze s time što je on odbio da sprovede legalan i uobičajen postupak, i to samo zato što nisam bila u braku – objasnila je.

@bfeedingmomma##sexist ##mansplaining♬ original sound – Sarah Jo

TikTokerka je na kraju objasnila da je ovom pričom želela da pokaže da svaka žena ima prava da sama donese odluku o svom telu, pa makar bila i pogrešna.

Kako je to moguće? Lekari mislili da nosi blizance, a kada su je porodili, nisu verovali šta vide (FOTO)



Izvor: Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar