Majka zapomagala “Bogdane, vrati se! Ubiću se!”: Potresne FOTOGRAFIJE sa mesta pogibije MMA borca (FOTO)

Jezivi prizor primetio je vozač automobila koji se u tom trenutku zadesio iza njih i krenuo u spasavanje mladića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objetkiv.rs, Printscreen/Facebook

Bogdan Ilić (19), priznati MMA borac iz Majdanpeka, poginuo je pretprošle noći kada je sa još dvojicom drugova „pežoom” sleteo u jezero Veliki zaton kod Majdanpeka.

Naime, kako Objektiv saznaje, Ilić, L. G. (17) i V. Đ.(17) vozili su se u smeru ka izletištu kod Rajkove pećine. Navodno je, prema nezvaničnim informacijama, vozio Ilić, koji je još uvek na časovima vožnje i nema dozvolu, a kontrolu nad vozilom je izgubio, kako se pretpostavlja, usled neprilagođene brzine na delu puta ispresecanim krivinama. Dvojica maloletnika su spasena, dok je devetnaestogodišnjak potonuo sa vozilom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SLETELI SA 10 METARA

Tri druga navodno su uzela automobil od oca jednog od njih, nakon Prvomajskog uranka, i rešili su da se provozaju.

– Iz još uvek neutvrđenih razloga, uz pretpostavku da su se kretali neprilagođenom brzinom, u ponedeljak oko 22 sata sleteli su sa puta na neosvetljenoj deonici koja je ispresecana krivinama. „Pežoom” su se survali sa visine od oko 10 metara, niz strmu liticu, u vodu jezera Veliki zaton – kazuju prve informacije, nezvanično saznaje Objektiv.

Jezivi prizor primetio je vozač automobila koji se u tom trenutku zadesio iza njih i krenuo u spasavanje mladića.

– Zasad se još uvek nagađa i pretpostavlja se da maloletnici nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, pa su kroz vrata koja su se otvorila usled tumbanja vozila izleteli van, dok je Bogdan ostao u kolima koja su vrlo brzo nestala pod vodom – priča sagovornik upućen u detalje. L. G. je bio svestan i pokušavao je da ispliva, dok je V. Đ. bio bez svesti kada je izleteo iz automobila u hladnu vodu.

– Na svu sreću spaseni su i odmah zbrinuti na Odeljenju hitne medicinske pomoći, sa lakšim povredama – kaže naš sagovornik.

Pripadnici policije Majdanpek, Vatrogasne jedinice i Doma zdravlja tokom noći su pokušavali da lociraju i pronađu automobil u kojem je ostao Ilić.

– Do duboko u noć pretraživano je čitavo priobalje jezera i okoline, ali sve je bilo uzalud. Po dolasku ekipe Ronilačke jedinice Žandarmerije agonija je završena. Telo nesrećnog mladića izvučeno je juče oko podneva – kaže naš sagovornik.

DOZIVALA SINA

Na licu mesta bila je i porodica nastradalog sportiste, majka Vesna i mlađi brat. Njeni vapaji i krici odjekivali su kraj Velikog zatona.

– Bogdane, vrati se molim te! Probudi se! Ne mogu ovo da prihvatim. Ne, čekajte. Idite, nađite ga, molim vas. Ja ne mogu da izdržim ovo, vratite mi sina. Ubiću se odmah ako se ne pojavi moj sin, moj prvenac – zapomagala je neutešna majka. Meštani Majdanpeka juče su bili u neverici, a na jezero su pristigli i školski drugovi nastradalog sportiste, kao i otac druga trojice mladića, u želji da pomogu na bilo koji način.

– Družio se sa mojim sinom, dolazili su i Bogdan i njegov mlađi brat kod nas. Slab sam na sve njih. Bogdan je bio posebno dobro dete – priča čovek koji je dobro poznavao nastradalog.

DEČKO ZA PRIMER

Njegov trener Ivan Đorđević kaže da je bio sjajan dečko.

– Izvrstan bokser, trenirao je četiri godine i bio je velika nada ovog sporta. Bio je drugi na prvenstvu Balkana i treći na državnom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji u MMA. Išao je u Tehničku školu u Majdanpeku… Dečko za primer… Čuli smo se pre nesreće, bio je veseo, pričao je da treba da počne da radi u Boru za neku podizvođačku firmu u rudniku. Zapanjio sam se kada sam čuo šta se desilo, ne mogu da verujem da ga više nema – rekao je Đorđević, vidno potresen.

PIŠE: A. MOMČILOVIĆ – A. JOVANOVIĆ

OVE I MNOGE DRUGE PRIČE PROČITAJTE DANAS U NOVOM BROJU OBJEKTIVA ZA 5. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Super je primer ocigledno. Svi treba da se ugledaju na decka za primer i da divljaju putem i da izlecu okolo. Odlican uzor za druge. Samo cepajte tako.

    Odgovori

Ostavite komentar