“Niko 50 godina neće uspeti da uradi ono što sam ja”: Igrači će ostati na ulici, klub mora da reaguje!

Opet je imao zanimljivo izlaganje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović očekuje neizvesnu utakmicu protiv Radničkog iz Niša, a potvrdio je i da je ovaj meč prava prilika za neke mlađe igrače.

„Stara dama“ u sredu dočekuje Radnički, koji se grčevito bori za opstanak, dok prema rečima Lalatovića, ovaj meč nema rezultatski značaj za njegovu ekipu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Za nas je, s jedne strane ovo teška utakmica jer nam ne donosi ništa, niti nam uzima išta. S druge strane, igraćemo rasterećeno, a često kada igrači nemaju pritisak, igraju najbolje što umeju, tako da ćemo mi sigurno ići na pobedu i na ovom meču. Mi smo već među prva četiri tima, odavno smo obezbedili Evropu. Ne mogu da kažem da li je to dobro da ili ne, ja nekako više volim da je sve napeto do samog kraja, da nema opuštanja. Igračima sam dao tri slobodna dana tokom praznika, da budu sa svojim porodicama i da se odmore. Juče smo odradili prvi trening, danas ćemo drugi, a već sutra igramo utakmicu koja Radničkom mnogo znači i može mnogo da im donese – rekao je Lalatović.

On je potom pohvalio svoje igrače za koje kaže da su najzaslužniji za sve uspehe i rezultate Vojvodine u protekle dve sezone.

– Moram da priznam da je jako teško da motivišemo tim, jer imamo mnogo igrača kojima ističu ugovori i oni mi i sami govore „šefe, nismo dobili nove ugovore, a nismo još uvek našli drugi klub, ne daj bože da se povredimo, možemo da ostanemo godinu dana na ulici bez kluba i bez primanja“. Ja sam ponosan na svoje igrače, oni su snaga našeg kluba, jer onako odigrati drugo poluvreme protiv Crvene zvezde, sa tri stopostotne šanse Zukića, Bojića i Gemovića, dokaz je veličine naših fudbalera. Takođe, moram da dodam da smo mi ovde Koperfildi, samo to kod nas u klubu niko ne može da kaže, jer budžet Crvene zvezde iznosi 30 miliona evra, Partizanov je 20 miliona, Čukarički ima četiri do pet miliona evra, a Vojvodina 2,5. To ne govorim da bih hvalio sebe već svoje igrače, koji zaslužuju nove ugovore. Novi stručni štab će dovesti nove igrače, ali ne treba Vojvodina sada da dovodi 10 novih fudbalera, jer će biti jako teško da ponove ovakve dve sezone. Ipak, ja upravi kluba želim da nađu bolje igrače, koji će im doneti bolje rezultate nego mi, a želim im i da nađu boljeg trenera od mene, iako sam siguran da u narednih 50 godina niko neće ponoviti uspehe iz prethodne dve godine – naglasio je trener „stare dame i istakao da Vojvodina posle duže vremena ima priliku da igra jesen u Evropi.

Foto: Starsport

– Vojvodina ima prvi put priliku da uđe u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja i da zaradi ogroman novac, jer prvo kolo ne igra, u drugom i trećem je povlašćena i tek u četvrtom mogu da izvuku nekog zvučnog rivala. Ne znam da li vodeći ljudi u klubu razmišljaju u tom pravcu, ali nije lako da se 7-10 novih igrača lako uklopi u tako kratkom periodu, sa novim trenerom. Po mom mišljenju mnogo teže će ući u grupnu fazu u takvim okolnostima, iako je prilika zaista velika – dodao je on.

Lalatović je potvrdio da će šansu protiv Radničkog dobiti neki mlađi igrači, a posebno je istakao Vladimira Miletića, člana omladinskog tima Vojvodine.

– Imamo nekoliko povređenih i umornih igrača, odsutan će biti Bralić, dok Bjeković ima koronu. Na ovoj utakmici imamo šansu da damo minutažu Novevskom i Miletiću i još nekim mlađim igračima. Počećemo i sa standardnim igračima Stojkovićem, Maksimovićem, Devetkom, tu će biti i Simić, Zukić, Topić, Mrkaić, ali moramo da damo šansu tim mlađim igračima, da klub može da vidi na koga može da računa u sledećoj sezoni. Želimo da vidimo da li je Miletić za Vojvodinu odmah ili će morati na pozajmicu, mada igra fenomenalno u Omladinskoj ligi Srbije i pred njim je velika karijera. Topić je već pokazao da će biti veliki igrač i siguran sam da će uz Zukića biti najtraženiji član Vojvodine – rekao je Lalatović.

On se osvrnuo i na borbu za treće mesto sa ekipom Čukaričkog, koji u ovom trenutku ima dva boda više od Vojvodine.

– Možda sam ih ja malo iznervirao što sam rekao da ćemo sigurno biti treći, ali uprava Čukaričkog je odlučila da duplira premije svojim igračima ako budu ispred nas i to je za svaku pohvalu. Dakle, njih svakako čekaju bonusi na kraju sezone ako budu četvrti, a ako budu treći, premije će im biti duplirane. To je još jedan pokazatelj kako jedan prvi čovek kluba voli svoje igrače. Zbog toga i dovodi najbolje mlade igrače iz Srbije i ja im želim sve najbolje. Ne bih imao ništa protiv ni da budu treći, ako im je toliko stalo. Mi smo svoje ciljeve ostvarili plasmanom u Evropu – zaključio je Nenad Lalatović.

Zvezdan Terzić pravo u metu: Hoćemo više “bonusa” u Superligi, niko neće da kupi fudbalera od 25 godina!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar