Zvezdan Terzić pravo u metu: Hoćemo više “bonusa” u Superligi, niko neće da kupi fudbalera od 25 godina!

Iznenađujuće reči sa "Marakane"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Generalni direktor Crvene zvezde istakao je da će narednih godina pokušati da izgura pravilo o tri bonus fudbalera na startu svakog meča.

– Veliku stvar smo uradili što smo se izborili da dva mlada ‘bonus igrača’ moraju da budu starteri. Razmišljamo da predložimo da tri mlada budu obavezna, jer mislim da Superliga treba da bude razvojna liga. Bogatstvo je da smo napravili scenu da svakog vikenda 40 mladih ‘bonus igrača’ dobije šansu da počne meč Superlige. I mislim da ćemo rezultate te ideje tek videti u narednih nekoliko godina, jer nije ni lako, mnogo klubova nije imalo omladinske škole – rekao je generalni direktor crveno-belih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Terzić je dodao da bi i manji klubovi trebaju da zastupaju politiku mladih igrača i da im to može doneti novac u budućnosti.

– To je bitno jer evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače sa ovih prostora, nikad neće kupiti igrača iz Srbije od 25, 27, 29 godina i zato moramo da ubrzamo izlazak na scenu mladih igrača kvalitetnim stručnim radom i davanjem prave šanse u prvom timu – zaključio je Terzić.

Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Dinamo zagrizao za Dragovića: Problemi za Zvezdu, ko ponudi više novca, dobiće veliko pojačanje!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar