Ona stoji iza “non-pejpera”: Moćna političarka koja iz senke kroji sudbinu Balkana

"O njoj nema podataka"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Gosti “Hit Tvita” su predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednik Veritasa Savo Štrbac i reditelj Dragoslav Bokan. Jedna od tema bio je non-pejper koji je uzdrmao region, a postavilo se pitanje ko može da stoji iza tog famoznog dokumenta.

– Mi sada moramo da pričamo o nečemu čemu ne znamo autora. Lično mislim da ako iza tog dokumenta stoji žena, da je to Maja Kocijančić, lično ona to može da uradi. Lik Maje Kocijančić je vrlo zanimljiv, o njoj nema podataka, nema njene biografije nigde, vi znate da je sarađivala sa Mogerini, sa Varheljijem, ali nemate podatke o njenom datumu rođenja, koje škole je završila. Dakle vi imate neke nove forme politike, u kojima ovaj non-pejper naleže – rekao je Bokan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dačić je istakao da ovaj ” non-pejper” podrazumeva autonomiju za Srbe na severu Kosova, a loše je to što dokument podrazumeva međusobno priznanje, oblikovano kroz međusobno poštovanje teritorijalnog integriteta.

– To je bolji predlog u odnosu na ono što smo do sad imali, non-pejper je bolji od ZSO i od Antisarijevog plana, ali nije na nivou naših zahteva i očekivanja. Prvi put se negde u nekom dokumentu, govori o tome da Republika Srpska i Srbija naprave ujedinjenje, govori se o nekom mirnom rastakanju BiH – rekao je Dačić.



Izvor: Objektiv.rs, Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar