Indija na kolenima! ZAKLJUČAVANJE jedina opcija za smirivanje virusa

Indijske vlasti su registrovale 392.488 novih slucajeva u protekla 24 sata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči preporučio je Indiji da uvede mere zaključavanja na nekolliko nedelja kako bi zaustavila širenje korona virusa.

– Ovaj virus nam je pokazao da će, ako se prepusti sam sebi, eksplodirati u društvu – upozorio je Fauči u intervjuu za list ”Indijan ekspres”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Niko ne voli da zaključava zemlju…Ali ako to učinite na samo nekoliko nedelja, mogli biste imati značajan uticaj na dinamiku širenja – poručio je Fauči, prenosi Glas Amerike.

Broj novozaraženih korona virusum u Indiji danas je neznatno pao, ali je broj smrtnih slučajeva porastao za rekordnih 3.689. Istovremeno, još jedna indijska država uvela je karantin.

Indijske vlasti su registrovale 392.488 novih slucajeva u protekla 24 sata, dok je ukupan broj zaraženih premašio 19,5 miliona. Od korona virusa do sada je preminulo 215.542 ljudi.

Bolnice, mrtvačnice i krematorijumi su prepuni, nakon što je u Indiji više od 10 dana zaredom zabeleženo najmanje 300.000 novozaraženih. Mnoge porodice moraju same da traže lekove i kiseonik.

Restrikcije su uvedene u gotovo 10 indijskih država i teritorija, dok nacionalna vlada i dalje okleva da uvede karantin u celoj zemlji, navodi Glas Amerike.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar