Čudna POJAVA u Šapcu kraj Save! Pecaroš naišao na SABLASAN prizor, slično je bilo i pre dvadesetak dana

Trenerku, duksericu i druge delove garderobe iz vode je izvukao pecaroš da bi zaštitio reku od smeća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/pixel2013

Pecaroši i šetači pokraj Save u Šapcu ponovo su zatekli neobičnu pojavu koja ukazuje namagijski ritual. Bačena garderoba i ikona Trojeručice tik uz reku uznemirili su građane koji su se ovde danas prolazili.

Slična pojava dogodila se pre dvadesetak dana kada je zapaljena sveća plutala Savom. Pored su bili bačeni flaša i nož.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šapčani su danas zatekli ikonu pored reke

Trenerku, duksericu i druge delove garderobe iz vode je izvukao pecaroš da bi zaštitio reku od smeća. Nije, kaže, mogao ni da pretpostavi o čemu se radi. Tek kad je danas na istom mestu zatekao ikonu Svete Trojeručice, posumnjao je da stvari nisu čiste.

– Ja sam juče izvukao garderobu, misleći da je neko zaboravio pored reke. Jutros kad sam došao da spustim čamac u vodu, video sam ikonu. U šoku sam. Ne mogu da verujem da to ljudi rade u 21. veku – priča mladić, koji je bez straha pokupio stvari da ne prljaju reku.

Prekrstio se pre toga, kaže. A danas se nad ovim prizorom krste svi koji prolaze omiljenim šabačkim šetalištem. Slično je bilo pre dvadesetak dana kada su Šapčani prisustvovali bizarnom ritualu.

Dvojica mladića, naočigled prolaznika, sa flašom, gajtanom i svećom nekoliko minuta izvodili su ritual, koji se po opisu očevidaca može pripisati magijskom. Na kraju su zapalili sveću i pustili da pliva Savom, a praznu flašu bacili u vodu i udaljili se prema svom automobilu.

– Oni su se parkirali na kej. Video sam da su stigli u automobilu marke BMW, sremskomitrovačkih tablica. Izašli su iz automobila i prišli reci. Ja sam mislio da bacaju štap za pecanje, ali kada sam malo bolje zagledao, video sam da je to neki gajtan ili zavoj. Kad sam malo bolje zagledao, video sam kako se saginje i flašom zahvata vodu iz reke, onda prospe vodu i odveže čvor sa tog zavoja. I tako je ponavljao otprilike petnaestak puta – priča čovek zapanjen zbog rituala kom je prisustvovao.

Sve se dogodilo na šetalištu i to u trenutku kada je ovde prolazio veliki broj ljudi, među kojima su i pecaroši koji se ovde spuštaju do reke.

– Ja sam spustio štap za pecanje i nisam mogao da verujem šta vidim. Oni bi mogli imati oko pedesetak, pedeset pet godina, otprilike. Kad su završili sa odvezivanjem čvorova, zapalili su sveću i pustili da pliva Savom, a flašu i zavoj bacili u reku – priča očevidac.

Sveću su stavili na plastični podmetač i pričvrstili blatom, da stoji uspravno i pluta po reci. Nedaleko od sveće i flaše bio je bačen nož, za koji pretpostavlja da je deo rituala.

– I ovaj nož su ostavili ovde. Oni ne fermaju ljude koji prolaze. Ja sam ukapirao šta se dešava tek kad sam video da se stalno jedan od njih saginje i uzima vodu, to mi je bio neobično i onda sam ispratio do kraja šta rade. Na kraju, bez problema zapališe i sveću – objašnjava očevidac u čudu.

Kada su završili, oni su se udaljili automobilom koji je bio parkiran na keju.

Najnoviji slučaj još jedna je potvrda da ovo nije bila šala. Voda nije oprala tragove ovog rituala, a desio se novi. Ovog puta sa garderobom i ikonom koje je trebalo reka da odnese.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (2)

  1. Zar se magijom ne bave samo Vlasi u istocnoj Srbiji?! Sveli ste vlahe na magiju, kao da smo neko africko pleme . E pa pogledajte u svoje dvoriste dragi sugradjani . Gledajte Maricevu TV sa travarima ,nadrilekarima, prorocicama i vracarama. Vlajna

    Odgovori

Ostavite komentar