Lepa poslanica nokautira i u RINGU i u parlamentu: Marija Jevđić za Objektiv otkrila šta je LAKŠE (FOTO)

Nekadašnja kik-boks vicešampionka sveta, višestruka prvakinja Evrope i Mediterana, Balkana i Jugoslavije sa ponosom ističe da čitav život radi za Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Potpredsednica Narodne skupštine i poslanica Jedinstvene Srbije, Kraljevčanka Marija Jevđić (40), pored svakodnevnih obaveza u parlamentu, redovna je i u ringu, gde od svoje četrnaeste godine, kako navodi u razgovoru za Objektiv, održava visoku formu. Nekadašnja kik-boks vicešampionka sveta, višestruka prvakinja Evrope i Mediterana, Balkana i Jugoslavije sa ponosom ističe da čitav život radi za Srbiju.

– Dok sam bila mlađa, borila sam se za Srbiju kroz sport, a sada kroz politiku. Sa ove distance mogu da kažem da je lakše biti ambasador Srbije u sportu. Jednostavno, tako je zbog svih događaja koji su nas zadesili. Na neke stvari ne možemo da utičemo, bez obzira na želju i volju i koliko god da Srbiju nosite u srcu. Ipak, sa istom emocijom predstavljam Srbiju i sada kao nekada na takmičenjima – navodi naša sagovornica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

USTAJE PRE PETLOVA

Plavokosa parlamentarka navodi da njen radni dan počinje u pola sedam, a da se završava nakon časa kik-boksa u kraljevačkom klubu Sloga.

– Nakon što spremim doručak, sređujem se i idem u stranačku kancelariju, stranačku ili na sednicu Skupštine u Beograd. Nemam kućne pomoćnice, dan pre zasedanja Skupštine skuvam ručak za supruga i ćerke, a kada se vratim uveče sa posla, samo se presvučem i idem na trening koji držim najmlađim kategorijama kik-boksera. Kada u životu znate šta hoćete, onda je sve lakše, a kada ne znate, onda lutate i ništa ne stižete – navodi naša sagovornica.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

TEŽAK SUSRET

Naša sagovornica navodi da joj treniranje kik-boksa odmalena podiže samopouzdanje, koje je, kako ističe, preko potrebno za bavljenje politikom. Ipak, ne krije da u nekim situacijama ni ono ne može biti od pomoći.

– Najteži trenutak u političkoj karijeri dogodio mi se prilikom posete Vašingtonu i Kolambusu u Ohaju. Tada sam shvatila da postoje trenuci kada, koliko god glasno pričali, vaš glas se ne čuje, baš kao da su svi gluvi. Dva senatora su nam tom prilikom jasno stavila do znanja da je njihov stav da Kosovo treba da bude nezavisno, iako smo mi pričali o svim činjenicama koje govore potpuno suprotno. Posebno mi je teško pao susret sa jednim bivšim kongresmenom koji je u međuvremenu postao novinar.

On nam je stavio do znanja da nije glasao za Donalda Trampa i da je za njega Kosovo nezavisno. Iako sam mu rekla da bi trebalo da pogleda film o svedočenjima onih koji su priznali da su vadili organe u žutoj kući, on je kazao da ne želi ni da otvara tu temu – navodi Jevđićeva.

Zvezda Granda ulazi u POLITIKU: Kandidovala se za POSLANICU, poziva narod da glasa za nju! (FOTO)

NISAM ZAPLIVALA

Marija Jevđić je bila jedini ženski član političkog dela delegacije Dragana Markovića Palme koji je nedavno posetio Egipat. Međutim, kako ističe, tom prilikom nije stigla nijednom da se okupa u Crvenom moru. – Nisam uspela nijednom da zaplivam. Samo sam se uslikala pored bazena. Kada me je Dragan Marković Palma predstavljao egipatskim kolegama, oni nisu mogli da veruju da se bavim kik-boksom.

Egipćani su mi kazali da su mislili da su Ruskinje najlepše žene na svetu pre nego što su Srpkinje počele da dolaze u većem broju u Egipat, a onda su shvatili da najlepše žene žive u Srbiji. Imali smo nekoliko važnih sastanaka, a posebno bih izdvojila susret sa guvernerom Crvenog mora, generalom Amrom Hanafijem. On je bio oduševljen našom posetom i najavio je da će početkom jula doći u Srbiju sa velikom delegacijom privrednika, parlamentarcima i ministarkom turizma Egipta.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

ZA USKRS – PRASENCE!

Potpredsednica Skupštine ističe da se, kada je reč o ishrani, vodi starom srpskom izrekom: ,,Snaga na usta ulazi”.

– Budući da treniram, o ishrani ne vodim računa! Za Uskrs obavezno sa ćerkama farbam jaja i spremam svečani ručak. Ove godine će se na meniju naći jedno prasence – kaže Jevđićeva.

Piše: Nikolina Marić

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U PRAZNIČNOM ČETVOROBROJU LISTA OBJEKTIV

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar