Potvrđeno iz Pentagona: Amerikanci završili MISIJU u Avganistanu, krenulo povlačenje trupa

U Avganistanu je bilo oko 2.500 američkih vojnika čije je prisustvo Pentagon javno priznao,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Povlačenje američkih trupa iz Avganistana je započelo prema planu uz sve mere bezbednosti, potvrdili su zvaničnici Pentagona.

Prema izjavama nekoliko neimenovanih zvaničnika odbrane, američko vojno povlačenje iz Avganistana i formalno je u toku, tako što je manje od 100 vojnika, zajedno sa vojnom opremom, premešteno avionima kako bi se izvršila naredba predsednika Džoa Bajdena kojom taj proces treba da započne najkasnije do 1. maja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim njih, i američki preduzetnici kao i službenici vlade takođe napuštaju Avganistan, potvrdili su zvaničnici, navodi Si-En-En.

Pentagon je saopštio da je zabrinut zbog mogućeg napada talibana na osoblje tokom odlaska, pa nije poznato hoće li se svi detalji tog procesa objavljivati, ali se zna da će on biti završen do 11. septembra.

SAD su takođe pozicionirale više dodatnih vojnih snaga na Bliski istok i u Južnu Aziju kako bi obezbedile pokrivanje za američke trupe koje se pripremaju da napuste Avganistan.

U Avganistanu je bilo oko 2.500 američkih vojnika čije je prisustvo Pentagon javno priznao, uz nekoliko stotina pripadnika snaga za specijalne operacije koje nisu potvrđene.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar