Krivični postupak protiv Dumanovića: Tužilaštvo uputilo poziv za saslušanje zbog širenja panike

Dumanović osumnjičen da je prekšio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YouTube/Printscreen

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u krivičnom postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Dumanović Milana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, uputilo je osumnjičenom poziv za saslušanje za dan 07.06.2021. godine.

Podsetimo, Dumanović je dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji “Utisak nedelje” autora Olje Bećković, koja je javno emitovana na televiziji “NOVA S” u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu “novac od droge dele SNS i BIA”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

BIA podnela krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića 

Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar