Bivši trener Partizana prokomentarisao Nagelsmanov dolazak u Bajern: Igrači imaju više trofeja od njega!

"Julian Nagelsman je drugačiji i voli često da menja sistem igre"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Lotar Mateus prvi je javno objavio kako će mladi stručnjak Julian Nagelsman postati novi trener Bajerna.

Mateus je pre nekoliko sedmica saopštio kako je bavarski velikan u pregovorima oko angažovanja 33-godišnjeg trenera i da je sve jako blizu finalizacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na kraju su se njegove reči ispostavile tačnim, a sada je Mateus za Skaj Sport ponovo govorio o Nagelsmanovom dolasku u njegov bivši klub. Uveren je da će ga igrači dobro prihvatiti i da će moći mirno da radi svoj posao.

– Uveren sam da će igrači, koji imaju mnogo više trofeja od njega, dobro prihvatiti Juliana Nagelsmana, da će ga poštovati i da će pokušati s njim napraviti sve ono što su s Hansijem Flikom, smatra nekadašnji trener Partizana.

Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Objasnio je legendarni fudbaler šta Bajern očekuje s Nagelsmanom kao novim trenerom.

– S Hansijem Flikom uglavnom se igrala formacija 4-2-3-1. Julian Nagelsman je drugačiji i voli često da menja sistem igre. Naravno, i on će tražiti da mu se dovedu skupoceni igrači i hajde da vidimo hoće li mu ih dovesti, istakao je Mateus.

Nijedan trener Bajerna nije se u prošlosti previše pitao oko transfera. Dobijali su igrače od rukovodstva kluba i sklapali su tim s igračima koje su imali.

Zbog toga je nastao sukob između Hansija Flika i Hasana Salihamidžića, a na kraju je iskusni stručnjak odlučio da napusti klub i da potraži nove izazove.

Branio zicere Ronaldu, Figu i Zidanu, a danas studira u 40-im: Legendarni golman očistio prvi semestar!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar