Kraljica Elizabeta se POVLAČI? Dolazi do velikih PROMENA na britanskom dvoru

Princ Čarls već pravi planove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Kraljica Elizabeta Druga će se povući sa kraljevskih dužnosti dok se priprema za budućnost bez princa Filipa, tvrdio je bivši kraljevski dopisnik BiBiSi – ja.

Njeno Veličanstvo(95) će prepustiti svojoj deci veću odgovornost u “firmi”, kako se često naziva britanska kraljevska porodica, poput pridruživanja njoj na zvaničnom otvaranju parlamenta – prenosi Dejli mejl.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U razgovoru za NJujork Tajms, Piter Hant, koji je do 2017. radio za BiBiSi rekao je – U osnovi, kraljica će graciozno nestati.

– Kovid je pomogao u smislu da je ubrzao ono što bi želela da učini bilo koja razumna 95-godišnjakinja, koja ne želi da stoji ceo dan na nogama.

Dodao je da se, dok se kraljica vratila na posao nakon smrti vojvode od Edinburga, malo je verovatno da će se vratiti svom užurbanom rasporedu.

Umesto toga, verovatno će ostati u dvorcu Vindzor, gde je bila u karantinu veći deo prošle godine.

Princ Čarls će verovatno preuzeti više dužnosti, uključujući pridruživanje svojoj majci u državnom otvaranju parlamenta sledećeg meseca.

Takođe, stručnjak za kraljevsku porodicu tvrdi da princ Čarls želi da napravi promene u monarhiji kako bi uštedeo novac.

Kraljevski biograf Anđela Levin rekla je da bi vojvoda i vojvotkinja od Saseksa – koji trenutno žive u vili vrednoj 11 miliona funti u Kaliforniji sa svojim sinom Arčijem, mogli da budu “odsečeni” iz firme, dok bi samo Čarls, Kamila, Vilijam, Kejt i prinčevi DŽordž i Luis i princeza Šarlot bili “stariji članovi kraljevske porodice”.



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar