Vučić nakon potpisivanja Finansijskog sporazuma IPA: Danas smo dobili 86 miliona evra bespovratne pomoći

Sporazum je potpisala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je potpisivanju Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu.

Sporazum je potpisala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prisutnima se obratila Jadranka Joksimović

Ministarka Joksimović navela je da je ovo nastavak dela posla koji imamo sa EU.

– Ovo je nastavak onog dela važnog posla koji mi imamo sa Evropskom unijom, ali i važnog partnerstva – rekla je Joksimović i dodala:

– Danas smo potpisali 86 miliona evra nepovratne pomoći – istakla je Joksimović.

Predsednik Srbije se sastao sa regionalnom direktorkom Unicefa (FOTO) 

Joksimović je rekla da najveći deo podrške, čak 45 miliona evra, ide us ektor zaštite životne sredine i ostvarivanje ciljeva zelenog dogovora.

Foto: Tanjug/Printscreen

Prisutnima se obraća Sem Fabrici

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa ministarkom Joksimović potpisao ovaj važan sporazum, danas je potpisan drugi deo IPA 2020 programa za 86 miliona evra. Paket se najviše fokusira na životnu sredinu i pitanje klime – kaže Fabrici.

Foto: Tanjug/Printescreen

Na konferenciji je pušteno video obraćanje evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji

– Evropska unija stoji uz Srbiju od samog početka izbijanja pandemije, dostasvili smo milione maske, dostavili smo respiratore. Podržali smo zdravstveni sektor . Stalo nam je do Srbije, današnji paket če dalje podstaći podršku Evropske unije Srbiji. Želimo da vidimo da Srbija brže napreduje ka Evropskoj uniji, znam da srpska vlada radi veoma naporno da bi sve ovo ostvarila.- poručio je Varhelji u video poruci.

Vučić se obraća prisutnima:

– Danas smo dobili 86 miliona evra bespovratne ekonomske pomoći EU, hvala građanima EU koje su izdvojili značajan deo sredstva za Srbiju. Ovde je reč o sredstvima za unapred dogovorene programe. To su programi strukturalnog tipa, za razvoj našeg preduzetništa, obrazovanja, do napretka vladavine prave, energetike i zaštite životne sredine. Nisam zadovoljan ulaganjem u napore za napredak vladavine prave, ali verujem da ćemo moći da dooprinosemo stvaranju boljih rezultata u budućnosti. Naš posao je da radimo sve što možemo kako bismo našu zemlju u normativnom i suštinskom smislu približili  EU – rekao je Vučić.

– Već u ponedeljak ću imati sastanak sa evropskim zvaničnicima. Narednih dana biće još važnih događaja, otvaranja fabrika, otvaranja novih deonica na našim putevima. Gledaćemo da ozbiljnošću i odgovornošću odgovorimo na ove poklone – naglasio je Vučić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar