“Konačno ćemo čuti šta Mika Aleksić ima da kaže!” Oglasio se advokat Milene Radulović

Jugoslav Tintor, branilac Milene Radulović rekao je da nema problem da javnost prisustvuje suđenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Advokat Jugosav Tintor, zastupnik mlade glumice Milene Radulović i još nekoliko oštećenih u postupku koji se vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića kaže da je podizanje optužnice Višeg tužilaštva u Beogradu za njih očekivano.

Oglasila se Milena Radulović nakon podizanja optužnice protiv Mike Aleksića: Evo šta je rekla glumica

– Podizanje optužnice je nešto sasvim očekivano imajući u vidu dosadašnji tok istražnog postupka, kvalitet prikupljenih dokaza i njihvu sadržinu. U tom smislu, podizanje optužnice za mene nije iznenađenje. Postupak ide dalje, sledeći važan procesni momenat biće prvi pretres pred sudom i to je nešto što svi očekujemo, da čujemo odbranu Aleksića pred sudom, koju do sada nije izneo – rekao je Tintor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na pitanje da li je odbrana saglasna sa predlogom tužilaštva da postupak bude zatvoren za javnosti, poznati advokat kaže:

– Tužilaštvo to po zakonu može da traži isključenje javnosti, kada proceni da su po zakonu ispunjeni uslovi. Poslednju reč, odnosno konačnu odluku, daje sud. Što se tiče mene kao punomoćnika žrtvi, ja taj zahtev nisam postavio i gledano iz moje perspektive, nemam problem javnosti u sudnici – rekao je Tintor.

Milena Radulović Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Više javno tužilaštvo, podsetimo, saopštilo je juče da se Miroslavu Aleksiću na teret stavljaju dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

– Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom – saopštilo je Više javno tužilaštvo.



Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Sudija konacno ima priliku da kaze svoju rec, ako mu je sta ostalo. Vec je, otprilike, u javnosti stvorena atmosfera da i nema potrebe da se gubi vreme u sudjenju, nego da se, shodno svakodnevnom medijskom pritisku i nastupima branioca "zrtava", kao i jedne od njih - odmah i osudi ucitelj glume! Mozda optuzeni covek i snosi neku krivicu, ali ko ce verovati u objektivnost procesa kad je sve vreme bio toliki pritisak na javnost. A, i sudije su ljudi! Veliki i tezak ispit je na sudu.

    Odgovori

Ostavite komentar