Oglasila se Milena Radulović nakon podizanja optužnice protiv Mike Aleksića: Evo šta je rekla glumica

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić, Printscreen/Instagram

Glumica Milena Radulović kaže da je očekivala optužnicu koja je danas podignuta protiv Miroslava Mike Aleksića i ovakav njen sadržaj.

– S obzirom na broj prijava i broj devojaka koje su se javile, spremne da svedoče o svojim iskustvima s Miroslavom Aleksićem, podizanje optužnice za mene je potpuno očekivano – kaže Milena Radulović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona ističe da je od prvog dana kada je izašla javno i kada su druge devojke progovorile, bila svesna da rade pravu stvar.

– Nisam mislila o eventualnim posledicama, o pretnjama, pritiscima. Nisam se plašila, bila sam svesna onoga što radimo, jer govorimo istinu – navodi ona.

Kaže i da su Iva Ilinčić, ona i ostale devojke uradile sve što je do njih, kao i da je sada sve na sudu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića. Kako je saopšteno njemu se na teret stavljaju dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

– Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom – saopštilo je Više javno tužilaštvo.

O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu.

Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele “psihičke patnje visokog itenziteta”.

Preti mu 15 godina robije

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zaviosnosti od načina izvršenja predviođene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

 

Izvor: Blic

Komentari (9)

  1. i ja "psihicke patnje visokog intensiteta" cim neko spomen ovaj ludi "senario". Unistise coveka ruznjikave glumice u promasaju kojima je samo tatin novcanik hrabar. Pitam se da li bi se javile da nisu bogate?

    Odgovori
  2. Izvolite objasnite o kakvom se konkretno interesu radi kada je reč o Mileni Radulović, Ivi Ilinčić i ostalim tužiljama. Da ne pričamo neargumentovane priče o teorijama zavere, već ako navodite da su se žrtve urotile radi nekog interesa, lepo kažite i o kom interesu je reč. Pošto možemo biti sigurni da kod Milene Radulović to niti je novac, niti popularnost (ovo prvo ima i od oca i od svog rada, a ovo drugo je isto svojim radom stekla). Dotada, naravno da se veruje osobama koje su istupile kao žrtve. Onda, na osnovu čega izjednačavate istupanje više osobama sa urotom protiv okrivljenog? Jel to znači da verujete u istinitost seksualnog zlostavljanja samo kad protiv nekog serijskog seksualnog prestupnika istupi jedna žrtva, a slučajeve sa više žrtava gledate kao urotu? Molim vas, bez sabiranja baba i žaba. Dalje, zašto bi se verovalo jednom čoveku, a ne njima sedmoroma? Po kom kriterijumu? Da nije možda zato što je on ,,ugledni" učitelj glume, a one to nisu? Ako će kriterijum uglednosti da određuje to ko je dobra a ko loša osoba, onda je i Hitler, nesuđeni slikar koji je svojevremeno stekao i uživao izuzetan ugled u Nemačkoj, bio cveće od čoveka. Iako ovo niste rekli, samo da predupredim da slučajno ne krenemo i u tom smeru da zamenjujemo teze.

    Odgovori
  3. Biće da moje procene i ostalo što kažem vredi nešto čim izaziva takvu reakciju. Da ne vredi ničemu ili da vredi tek toliko da time što kažem može da se obriše tur, onda bi i reakcija bila srazmerno bleda, jer ko bi reagovao na bezvredne komentare s toliko žuči da su zaista toliko bezvredni? Razmisli o tome.

    Odgovori

Ostavite komentar