ZASTRAŠUJUĆE veštačenje Igora Srbina: “Nije psihički bolestan, nema traume, hladan i inteligentan”

Pred sudom je saslušana i psiholog Kristina Andreu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ LaComarcaTeVe

Psihijatri i psiholozi koji su veštačili Igora Vaclavića, kome se trenutno sudi za trostruko ubistvo u Španiji, pred sudom u Teruelu su objasnili da smatraju da nije psihički bolestan, niti da ima bilo kakve traume koje su uticale na njegovo odlučivanje, ali da je izuzetno manipulativan, hladan i inteligentan, prenosi portal Heraldo.

Prošlog ponedeljka počelo suđenje Igoru Vaclaviću, nekada najtraženijem beguncu u Evropi, zbog ubistva dva policajca i jednog farmera u decembru 2017. u Španiji, gde se krio posle dvostrukog ubistva u Italiji. Vaclavić je u Italiji osuđen na doživotnu robiju dok je u Španiji već dobio 21 godinu zatvora za dva pokušaja ubistva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Vaclavić je osoba koja ima tendenciju da laže i manipuliše i da opravdava svoje postupke, a to je najopasniji profil. Tokom veštačenja u zatvoru Zuera 2018. godine utvrđeno je da ima narcisoidni i asocijalni poremećaj – ispričali su veštaci.

Pred sudom je saslušana i psiholog Kristina Andreu.

– Igor Vaclavić je osoba koja voli sve svoje osobine i ne smatra da treba bilo šta na sebi da menja. On je krivično odgovoran za sva dela koja je počinio – rekla je Andreu.

Vaclavić suđenju prisustvuje iz staklenog kaveza, a svakodnevno ga dovode u sudnicu pod jakim merama obezbeđenja. Pre suđenja, tokom premeštaja iz zatvora Duenos u kazamat u Zueri, napravio je niz incidenata, a u jednom je povredio četvoricu zatvorskih čuvara keramičkom pločicom, zbog čega su reagovali i sindikati stražara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar