SAKRIVENA proročanstva Tarabića: “Srbi će se naći na granici, ali neće znati stati, svemir će ih moliti”

Mitar (1829-1899) i Miloš Tarabić (1809-1854) najpoznatiji su srpski proroci 19. veka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Arhiva

Mitar i Miloš Tarabić bili su neuki i nepismeni srpski seljaci, koji su na iznenađenje mnogih još u 19. veku izneli predviđanja budućnosti Srbije, Balkana i sveta. Njihova predviđanja izazivaju živo interesovanje i danas, a pitanje njihove verodostojnosti i dalje izazivaju polemike.

Tarabići su predvideli i raspad Jugoslavije i vreme posle Tita. Govorili su kako će “nakon Tita našom zemljom vladati neka “Komisija” što bi prema objašnjenju trebalo biti osmoročlano predsedništvo SFRJ. Ipak, Tarabići su naglasili da “više nikada neće biti kao pre”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tarabići su predvideli i napad snaga NATO-a na ciljeve u Srbiji. Zaharija je zapisao njihove reči kako će se “Srbi naći na granici, ali neće znati stati. Celi svemir će ih moliti da se smire i čuju glas dobrote u svojim srcima, ali neće otvoriti ogledala svoje duše. Neće poslušati zakon životnog smisla.

Mržnja će se pretvoriti u besmisao, izbiće rat. Sile koje će ratovati imaće veliko znanje, boriće se i na zemlji i u vazduhu i na vodi. Iznad ove zemlje (Srbije) vodiće se rat u vazduhu”.

Bombardovanje Srbije Foto/Profimedia

Mitar (1829-1899) i Miloš Tarabić (1809-1854) najpoznatiji su srpski proroci 19. veka. Bili su priprosti i nepismeni seljaci. Rođeni su u selu Kremna u blizini Užica prema kome se njihova proročanstva nazivaju Kremanskim proročanstvima. Tarabići su doselili iz Hercegovine. Ubrzo nakon doseljenja okumili su se sa svešteničkom porodicom Zaharić. Kumska veza je doprinela da sveštenik Zaharija Zaharić bude svedok proročanstava Tarabića i da ih pomno zapisuje za buduće naraštaje.

Miloš je bio usamljenik i nije voleo društvo. Leta je provodio na planini čuvajući stado ovaca, a zimi je često šetao do obližnje borove šume. Na pitanja meštana da li mu je hladno i kako se ne boji vukova u šumi, odgovarao je “Zvezde me greju, a i vuci su samo božje ovce”. U selu je bio poznat kao vrlo bistar i pametan čovek. Kako nije voleo ljude razgovarao je jedino sa sveštenikom Zaharijom. Znao mu je reći: “Vidiš moj kume Zarija, ja ti tamo u gori… Gledam, sve vidim i čujem… Tako saznajem što će biti sa svima nama, ovim narodom i ostalim svetom… Kako ja to sve gledam i čujem, ne znam ti ovim jezikom objasniti… Ne znam koju reč da nađem”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar