Za građane nova pomoć i do 750 evra! Treba da ispoštujete JEDAN KRITERIJUM

Građani će već u junu dobiti minimum po 750 evra za zamenu prozora i vrata, kao i za izolaciju stanova i kuća.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Država je sa isplatom prve tranše polovine minimalca ovog meseca otvorila svoj treći paket pomoći privredi i građanima, za koji je izdvojila dve milijarde evra. Najveći deo stanovništva iz državne kase do kraja godine može da očekuje, prema različitim osnovama, najmanje 1.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ZA ZAPOSLENE U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU DVA MINIMALCA

Vlada Srbije usvojila je izmenu uredbe kojom se turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje pomoć u iznosu od dve minimalne zarade (za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom turističkom vodiču i turističkom pratiocu) uplatom na dinarski tekući račun kod poslovnih banaka. Te dve minimalne zarade biće isplaćene u julu i avgustu. I samostalni umetnici, čiji je status utvrđen od strane reprezentativnog udruženja u kulturi, dobiće pomoć u visini od dve minimalne zarade, koje će biti isplaćene u julu i avgustu.

Svakome po 1.000 EVRA! Objektiv otkriva šta će sve građani naše zemlje ove godine DOBITI od države Srbije 

ZA PROZORE I IZOLACIJU PO 750 EVRA

Građani će već u junu dobiti minimum po 750 evra za zamenu prozora i vrata, kao i za izolaciju stanova i kuća. Prvi, ali i jedni kriterijum je energetski pasoš, odnosno meriće se stepen zadržavanja toplote u stanu ili kući. U Srbiji ima oko 300.000 domaćinstava kojima je potrebna pomoć da bi zamenili vrata i prozore i uradili izolaciju. Do kraja godine oko 30.000 porodica bi moglo da reši problem uštede energije.

OD DIVIDENDI JAVNIH FIRMI 10.000 DINARA

U slučaju da građani nisu prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu mogu da imaju oko 10.000 dinara ili 85 evra. Ukoliko već niste, ovaj novac možete da podignete, pritom ništa nećete izgubiti jer podizanjem novca od dividendi ne gubite ni pravo na akcije, ali ni pravo na dividendu koje će kompanije isplaćivati u narednim godinama. Država je već podelila vaučere od po 5.000 dinara za odmor u Srbiji. Kako najavljuju iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, biće podeljeno još dodatnih 20.000 vaučera.

VIŠE NAGRADA U IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI”

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da građani Srbije od 16. aprila mogu ponovo da šalju račune za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi”, a da će važiti oni računi koji su izdati od 1. aprila. Mali je rekao da će prvo kolo ovogodišnje nagradne igre biti od 15. maja do 25. juna, a da će drugo kolo biti u septembru ili oktobru. Ističe da je ovogodišnji nagradni fond povećan i da se u igri za dobijanje nagrade nalazi 16 stanova i 60 automobila.

PIŠE: SLAVICA MORAVČEVIĆ

Ovu i ostale aktuelne teme u Srbiji, svetu i regionu čitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar