Jokić pred izazovom sezone: Zbog ovoga mu je ugrožena titula MVP lige!

Srbin je i dalje favorit, ali izenandi peh bi mogao sve da promeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Profimedia

Kako se sezona približava kraju, sve je izvesnije da će Nikola Jokić postati prvi srpski košarkaš koji je proglašen za MVP NBA lige.

Srbinu veliku prednost daje činjenica da beleži fenomenalne brojke, a da je pritom jedan od retkih igrača koji je odigrao svaku utakmicu u dosadašnjem toku sezone. U samom vrhu pored njega je samo Rudi Gober, koji nije u konkurenciji za MVP.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, upravo ta činjenica može da napravi problem Jokiću, zato što je u ovom trenutku jedina udarna igla svoje ekipe. Povreda Džamala Mareja umnogome je umanjila moć Nagetsa, pre svega zato što je sjajni plej bio prva ili druga napadačka opcija u napadu, zavisno od situacije na parketu.

Sada nema Mareja, sve oči su uprte u Jokića. To znači da će centar morati da igra na mnogo višem nivou da bi izneo Denver do povoljne pozicije u plej-ofu. Samim tim to nosi rizik od neke teže povrede, a ova sezona nam je dokaz koliko igrača u vrhunskoj fizičkoj formi doživljava teške povrede.

Plasman Denvera na tabeli je takođe veoma važan faktor da bi Jokić bio proglašen za MVP, njegov individaualni učinak neće biti dovoljan, jer na primer Fila i Milvoki za koje igraju Embid i Janis imaju mnogo bolji skor i status na Istoku nego Nagetsi na Zapadu.

Lilard se pokazao kao sposoban da sam nosi Portland do plej-ofa, tako da je i on u punopravnoj trci za MVP sezone. Ipak, brojke su na Jokićevoj strani to su činjenice, a nama ostaje da se nadamo da se Srbin neće povrediti i da će ovu sezonu iz snova na kraju krunisati laskavom nagradom.

Više nema nikakve dileme: Posle ovoga je jasno da će Jokić biti MVP! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar