Stigla POTVRDA iz Grčke: Od 14. maja je moguće LETOVATI, a Vlada ove zemlje je donela još jednu odluku

Vlada premijera Kirjakosa Micotakisa odlučila je da otpočne imunizaciju čak 69 ostrva gde če biti moguće letovati u potpunoj sigurnosti ove godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Dok se u Italiji sever i jug svađaju oko imunizacije malih ostrva i mogućeg ranijeg početka turističke sezone, jer bi to značilo “privilegovanost u odnosu na ostale turističke destinacije”, iz Grčke stiže potvrda da se od 14 maja na 69 ostrva sa manje od 5.000 stanovnika, gde će svi biti imunizovani, može letovati u potpunoj sigurnosti i Italijani ne čekaju, već rezervišu mesta.

Vlada premijera Kirjakosa Micotakisa odlučila je da vakciniše i tako imunizuje sve stanovnike malih ostrva sa manje od 5.000 duša, bez obzira na starosno doba do kraja aprila i otvori turističku sezonu 14 maja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za jednu zemlju kao što je Grčka, gde je jedna četvrtina stanovnika zaposlena u turuzmu, ovakva mogućnost, u otkucavanju vremena za evropske susede, predstavlja raj “slobodan od kovida” a veoma značajan za ekonomiju zemlje i podršku onima kojima je prihod neophodan u ovim teškim vremenima.

– Nije reč o marketingu već je to pitanje logistike, Vlada je odlučila da vakciniše neka ostrva teško dostupna nacionalnom sanitarnom sistemu, građani Italije treba da znaju da smo ovog leta spremni da ih primimo u potpunoj sigurnosti – saopštio je ministar turizma Haris Teokaris za italijanske medije.

Svetski epidemiolozi UPOZORAVAJU: “Imunizacija mora da se ubrza”

Rezerviše se uveliko

I rezervacije već stižu, svedoče na ostrvima, vraćaju se stari turisti, a stižu i novi jer Italijani predstavljaju 40 posto turista na grčkim ostrvima. Stižu rezervacije i američkih turista koji nikada pre nisu posetili grčka ostrva. Ostrvljani znaju da im život zavisi od turizma i sezona se otvara sa potpuno spremnim kapacitetima 14. maja: Svako ko je vakcinisan ili ima negativni test može stići u taj raj.

Na ovakvu realnost na južnoj strani Evrope stiže istinska zabrinutost zbog kašnjenja vakcinisanja u Italiji, zbog sprečavanje da i ta zemlja napravi raj za turizam na malim ostrvima kao što su to zatražili sa Sardinije, Sicilije i iz Kampanje. Iz Udruženja hotelijera se pitaju da li će i ove godine turizam u Italiji biti samo san.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar