Želite da bez instaliranja nove aplikacije BLOKIRATE neželjene pozive? Rešite to na ovaj način

Veoma je jednostavno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Ukoliko postoji razlog zbog čega biste želeli da blokirate ubuduće nečije pozive, Android operativni sistem nudi rešenje u sklopu svoje aplikacije za pozive i nekoliko trikova skrivenih u podešavanjima.

Android dolazi sa ugrađenom opcijom za blokiranje poziva koja je efikasna ako vas neprestano zove isti broj. Ovako se blokira poziv na “čistom” Androidu 11, ali će se kod vas možda malo razlikovati proces, zbog proizvođača i njihovih različitih “presvlaka”.

Izgubio telefon pre godinu dana kod jezera: Ronioci ga sada pronašli i šokirali se onim što su videli

Ako vaš nema ove funkcije, predlažemo da instalirate aplikaciju Google Phone.

Za blokiranje nedavnog pozivaoca otvorite aplikaciju Phone i prebacite se na listu nedavnih poziva. Tamo pritisnite i držite prst na broju i u meniju koji se pojavi birajte “Block/report spam”, prenosi Make Use Of.

Željeni broj možete blokirati i prijaviti kao spam – ako broj blokirate zbog privatnih razloga, polje za spam možda nije nužno. Nakon što ste odlučili šta želite, pritisnite Block i to je to.

Ako želite da blokirate broj koji nije u listi nedavnih poziva, pritisnite na tri tačke u gornjem desnom uglu i onda birajte Settings. U listi pronađite i birajte “Blocked numbers” i tamo ćete videti sve brojeve koje ste blokirali.

Za dodavanje blokiranog broja birajte “Add a number”. Ukoliko želite da blokirate pozive sa oznakom Private, Unidentified ili nešto slično, samo aktivirajte “Unknown”. Vodite računa da na ovaj način nećete automatski blokirati sve pozive sa brojeva koji nisu u vašem imeniku.

Postoji još jedan meni koji biste mogli da posetite ukoliko vas zatrpavaju neželjeni pozivi na Androidu: “Caller ID & spam”, koji se nalazi u “Settings”. Tamo možete pronaći dosta opcija koje mogu da vam pomognu pri raspoznavanju spama, piše tPortal.

Uključite “See caller and spam ID” opciju, i vaš uređaj će prikazati informacije o pozivaocu čak i ako nemate broj u imeniku. Zatim, opcija “Filter Spam Calls” će automatski blokirati pozive za koje misli da su spam.

Još jedna korisna opcija je “Verified Calls”, kojim Google označava proverene kompanije. Ako svoj telefon povežete sa Google nalogom i uključite tu opciju, Google će objasniti zašto vas ta kompanija zove. Na primer, ako naručite hranu i zove vas dostavljač, na pozivu će pisati “vaša hrana je stigla” ili nešto slično.

Korisnicima će svanuti: WhatsApp će konačno dobiti DVE OPCIJE koje svi čekaju

Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar